Els editors de xarxes socials de la Generalitat de Catalunya s’han tornat a trobar a la 26a CoP de Xarxes Socials de la Generalitat, sessió amb què acomiadem aquest any.
Com és habitual, en aquestes trobades s’intercanvien opinions i es treballa per fer una Administració més moderna i adaptada a les noves necessitats digitals.
El món de les comunicacions està en canvi constant i s’ha d’aprofitar per conèixer experiències d’èxit de primera mà. Els testimonis reals encoratgen la resta de companys perquè aprofitin el coneixement i l’apliquin a les seves unitats.
Francesc Olivé i Encarnació Roca ens han explicat l’ús que fan de les xarxes socials, des del 2014, per donar a conèixer el fons fotogràfic de l’Arxiu Nacional de Catalunya, format per més de 6 milions de fotografies de gran valor històric i documental.
Encara no segueixes el perfil de l’@arxiunacional? És un dels casos d’èxit de com comunicar a les #xarxessocials. Ens ho expliquen a la 26a #copGencat els seus gestors @menuroca i Francesc Olivé pic.twitter.com/7Jv5mnPi9Y
— gencat (@gencat) 13 de diciembre de 2018
Per difondre el gran fons documental de l’Arxiu, l’equip de xarxes socials fa servir diverses estratègies definides sempre per la mateixa etiqueta, aquí en teniu alguns exemples:
- Noves entrades de fons a l’Arxiu: #jaÉsenLínia
- Papers de Salamanca: #restituïm
- Documents que es volen destacar: #DocumentDelMes
- Activitats: #nousperdeu
- Tasques que fa l’Arxiu: #Sabiesque
- Commemoracions: #anydelpatrimoni
- Efemèrides: #Avuifa
Si voleu descobrir quines històries amaga l’Arxiu no deixeu de seguir-lo a les xarxes socials. Qui sap… potser #Avuifa 100 anys d’algun fet emocionant o #jaÉsenLínia un nou fons interessant. En tot cas, #nousperdeu aquests perfils:
A més, l’equip de xarxes no vol només seguidors passius. Cada vegada més l’objectiu és treballar amb els usuaris i crear col·lectivament. Documentar el passat és cosa de tots!