L’idCAT Mòbil, senzillesa i facilitat per tramitar digitalment

20160711_idcat.jpg_1163816821L’idCAT Mòbil és un sistema d’identificació i signatura alternatiu als certificats, basat en l’ús de contrasenyes d’un sol ús que s’envien per SMS al telèfon mòbil.
Sense certificats ni data de caducitat, l’idCAT Mòbil és un sistema més àgil i més senzill que simplifica la tramitació. Per poder fer-ne ús no es necessita instal·lar cap programari ni en el navegador ni en el mòbil.
L’alta al servei no té cap cost, la pot demanar qualsevol ciutadà més gran de 16 anys a través del web https://idcatmobil.seu.cat. També hi ha l’opció del registre presencial a les oficines d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya les oficines de gestió empresarial i les entitats de registre idCAT.
Un cop que hi estem registrats i el sistema en valida les dades, ja podem emprar l’idCAT Mòbil per tramitar des de qualsevol ordinador tauleta o mòbil. Amb aquest sistema el ciutadà pot accedir a La meva carpeta, on pot controlar els tràmits i gestions que té amb l’Administració, o presentar una sol·licitud d’accés a la informació pública. Properament, s’hi aniran afegint altres tràmits en línia.

Més informació
Blog Administració Oberta de Catalunya (12.07.16)
Diari Ara (17.07.16)
Tinet (Tarragona Internet). Diputació de Tarragona (19.07.16)

Deixa un comentari