Augmenta el nombre d’usuaris que es connecta a internet amb el mòbil

Enquesta AIMC

El nombre d’usuaris que fa servir el telèfon mòbil per connectar-se a Internet augmenta, per primera vegada, fins al segon lloc. Això és el que revela la 18a enquesta a usuaris d’Internet, Navegants a la Xarxa, publicada per l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació i feta a uns 18.000 internautes actius que han respost de manera voluntària. Concretament, el 28,7% dels entrevistats entra a internet a través del mòbil. A més, els usuaris valoren que els webs adoptin formes de disseny responsiu. Més d’un 25% es declara procliu a deixar un web si el format no s’adapta a la pantalla del seu dispositiu.

L’ordinador de taula continua sent el dispositiu principal d’accés a internet (37%), encara que perd quasi 11 punts respecte a la xifra de 2012. Amb tot, el nombre d’usuaris que ho fa amb el mòbil diverses vegades al dia ha augmentat del 66% al 78,8% en 3 anys.

El temps d’ús d’internet també és cada vegada més gran: 4 de cada 10 persones s’hi estan 4 hores o més al dia i només el 12,3% es connecta menys d’una hora.

Pel que fa a l’internet de les coses, la interconnexió de diferents objectes dins d’un mateix espai físic, al 57,3% dels enquestats els sembla interessant poder disposar d’una casa intel·ligent (electrodomèstics, calefacció, seguretat, etc.) o d’un cotxe intel·ligent (54,6%).

Sobre xarxes socials, el 77,2% dels enquestats les fa servir diàriament. Facebook és la més utilitzada. Hi entren el 87,4% dels usuaris que han fet servir les xarxes socials en els últims 30 dies. Després ve Twitter (45,9%) i Instagram (30,7%), que passa de les cinquena posició el 2014 a la tercera el 2015. Més de tres quartes parts indiquen que fan servir les xarxes per a les relacions d’amistat i per estar informats (53,4%).

Deixa un comentari