L’aplicació per seguir les Eleccions 27S, definida pels usuaris

La ciutadania podrà seguir els resultats de les eleccions del proper diumenge 27 en temps real mitjançant l’aplicació Eleccions 27S, que incorpora noves funcionalitats basades en les millores que van proposar diferents ciutadans usuaris de la versió de les eleccions de 2012 de l’aplicació. Aquestes millores es van recollir arran del concurs Idees Obertes, que va tenir lloc entre els mesos de febrer i març de 2013. L’aplicació Eleccions 27S permet, per exemple, seguir fins al detall l’evolució de les votacions de manera que es pot saber el nom dels candidats electes que entren al Parlament de Catalunya en temps real.

Eleccions 27S és una aplicació mòbil gratuïta disponible en català, castellà i anglès per a Apple i Android.

Amb el concurs Idees Obertes , de manera pionera en tot l’Estat, el Govern es va comprometre a incorporar en l’aplicació les idees més votades i seleccionades per un grup d’experts per la solució tecnològica proposada i el grau d’innovació i de viabilitat que presentaven.

Gràcies a aquest procés participatiu de millora de les prestacions del servei a partir del coneixement dels usuaris, Eleccions 27S també ofereix dades per demarcació a partir dels vots escrutats i del corresponent repartiment d’escons. A més, l’usuari pot decidir seguir de forma preferent determinats municipis, circumscripcions o comarques (la visualització comarcal s’incorpora en aquesta aplicació).

Mitjançant l’opció ‘El meu Parlament’, les persones poden fer simulacions i configurar-se aliances de les candidatures i comparar si estan obtenint majoria a partir de la suma d’escons a mesura que avança l’escrutini. Les aliances es poden fins i tot definir abans del dia de les eleccions per després poder-ne fer el seguiment. I es poden compartir.

L’avanç de participació de les 13 i de les 18 hores també es pot consultar en temps real, a mesura que van arribant les dades de les meses. Igual com els resultats, la participació es pot consultar també per territoris (municipi, comarca, circumscripció o Catalunya).

Finalment, els resultats, les participacions i ‘El meu Parlament’ es poden comunicar i compartir com a imatge a través de les xarxes socials més conegudes.

2 respostes a “L’aplicació per seguir les Eleccions 27S, definida pels usuaris

  1. Gràcies! Una magnífica app que ens permetrà seguir els resultats d’unes eleccions històriques. Molts ciutadans frisem per saber-ne els resultats el més ràpidament possible, però, a més a més, ha estat producte un procés col·laboratiu interesantíssim! L’enhorabona! 😉

Deixa un comentari