40a sessió web: 'Fórmules per innovar una institució'

La 40a sessió web que ha tingut lloc avui al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, ha anat sobre GeoStart: fórmules per innovar una institució. Els ponents, Sergi Anguita i Marc Torres formen part del grup d’innovació i prototipatge de productes i serveis en l’àmbit de la geoinformació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Podeu consultar-ne el resum a continuació i també tots els materials que hi tenen relació.

Materials:

Vídeo-resum

Fotos

Vídeo sencer

Presentació

Síntesi

Els ponents han explicat que Internet també ha canviat la cartografia. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) va veure convenient adaptar-se a les noves necessitats tenint en compte els reptes que plantejava l’entorn actual fora de l’Administració. En aquest sentit, van veure oportú crear un grup d’innovació, GeoStart, dins l’ICGC mateix. Durant la sessió web, han explicat com des d’aquest equip han aconseguit dur a terme processos d’innovació que han fet evolucionar la seva organització.

Segons els protagonistes de la jornada, per innovar calen equips petits i apoderats, oberts, optimistes i amb certa ambició. Afegeixen que cal arriscar, involucrar l’ADN de l’organització i també les diferents àrees que la conformen. El més important és evitar innovar sense sentit, sinó detectar problemes i trobar-ne solucions: “hem de ser els més adequats i flexibles”, han dit.

El següent pas és prototipar, que s’ha de fer pas a pas per poder comprovar si funciona i no avançar fins que vegem la resposta dels usuaris. Aquest procés es pot dur a terme a partir de hackathons, espais per innovar en temps concret, que poden ser útils per després llançar conceptes beta. A l’ICGC han desenvolupat uns 30 prototips, alguns dels quals han acabat amb propostes d’èxit, com ara InstaMaps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.