Instamaps, una eina de visualització de geoinformació

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha elaborat l’Instamaps. És un servei perquè l’usuari no expert pugui produir i publicar els seus mapes a partir de qualsevol dada disponible. Facilita, així, la difusió i l’accessibilitat de la geoinformació.

L’Instamaps és un dels productes resultants del treball intensiu del grup Geostart de l’ICGC. Aquest equip ha estat creat per, assajant fórmules d’innovació oberta i altres tècniques grupals, elaborar diferents prototipatges directament a partir de les idees que es posen en comú, com el Tot Catalunya en 3D amb els cims emblemàtics, Convertbox, el Visualitzador de canvis urbanístics, el Comparador de cartografia o altres prototips que podeu trobar en el seu betaportal.

Instamaps vol ser un canal de transmissió del coneixement de l’ICGC cap a la ciutadania, posant a disposició de l’usuari l’expertesa de l’Institut en la visualització d’informació geogràfica. Així doncs, permet a l’usuari, prenent com a referència la geoinformació de l’ICGC,  la creació de la seva pròpia geoinformació, bé dibuixant-la des de zero, o bé carregant arxius amb les seves dades. A banda, permet també explorar la informació d’altres fonts de dades (p.e. portal de Dades Obertes) i organismes accessibles en línia.

Mitjançant la plataforma es pot visualitzar i estilitzar la informació de manera personalitzada al gust de l’usuari, que en pot triar l’estil de simbolització i les capes de cartografia de base. La informació que es carrega i visualitza pot ser descarregada en diferents formats. Instamaps permet compartir el mapa a la galeria pública o mantenir-lo en privat. També facilita l’adreça URL per a la difusió i el codi per incrustar-lo en un lloc web o blog.

Un cop publicat un mapa, el  visualitzador té funcionalitats bàsiques: visualització o no de capes i llegenda, cercador de llocs i compartició del mapa a les xarxes socials: Twitter, Facebook, Google+, Linkedin, Pinterest i correu electrònic.

Altres funcionalitats d’Instamaps són la realització de mapes col·laboratius entre diferents usuaris, la generació dels mapes resultants en  (geo) pdf i la conversió de dades entre diferents formats d’arxiu i sistemes cartogràfics.

Deixa un comentari