39a sessió web: 'Què és això dels smart citizens?'

Francis Pisani ha explicat avui què són les smart city en la 39ª sessió web, que ha tingut lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Ja en podem veure els materials:

Vídeo-resum

Imatges

Presentació

Síntesi

Pisani, que investiga sobre les ciutats intel·ligents, ha destacat cinc canvis que hi influeixen: la urbanització massiva, la tecnologia, el canvi climàtic, el nou ordre mundial (creixement de les ciutats) i el qüestionament de l’estat-nació. Ha dit que hi ha moltes definicions del concepte, que varien segons el lloc on s’aplica. Amb tot, per ell el més important quan es parla d’smart cities són la datàpolis i la particípolis: recol·lectar i tractar dades intel·ligentment i afavorir la participació ciutadana. Si bé la datàpolis la duen a terme les grans empreses, cosa que fa que la ciutadania rebutgi les smart cities per falta de credibilitat, és convenient afegir-hi la particípolis per dotar-la de valor i treure’n el millor.

Pisani ha recordat que els models clàssics de participació ciutadana es basen en la relació electrònica amb l’Administració. Segons ell, a les dades de les empreses cal afegir-hi la participació dels ciutadans (smart citizens).

Deixa un comentari