38a sessió web: ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana’

A la 38a sessió web ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana: web gencat, transparència i altres novetats’, que va tenir lloc ahir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, va fer incís en el canvi de paradigma en aquest àmbit. Es digitalitzen els canals i es va cap a una atenció multicanal integral amb la intenció que la ciutadania pugui iniciar la interacció en un canal i acabar-lo en un altre.

Aquí teniu tots els materials:

Presentació

Síntesi

Fotografies

Vídeo sencer

Vídeo-resum

Pel que fa a l’atenció telefònica, Genovès va anunciar que properament s’incorporarà un sistema de missatgeria instantània. Va esmentar també que en publicitat institucional l’objectiu és reduir els canals convencionals i reforçar la presència a les xarxes socials.

Així mateix, va destacar que el web gencat.cat celebra 20 anys aquest 2015. Es tendeix a abandonar la visió administrativa d’aquest portal per anar cap a un enfocament més ciutadà. En aquest sentit, el nou gencat, estrenat fa poc, té un disseny adaptatiu, està fet amb programari lliure i permet la compartició dels continguts a les xarxes socials. Està pensat primer per a mòbil, més accessible i amb dades dinàmiques com els avisos de protecció civil i un cercador potent.

Un altre dels projectes desenvolupats des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió és el portal de transparència, que s’ha volgut que sigui amigable i fàcil d’entrendre per tothom. Genovès va explicar que la Llei de transparència comporta incloure més continguts al portal, que serà únic per a tot Catalunya.

Va afegir que la Generalitat té 296 comptes a les xarxes socials que s’avaluen contínuament i es tanquen si no tenen compromís.

En dades obertes, hi ha 1.400 conjunts de dades al portal de la Generalitat i s’està treballant en un inventari de dades públiques que han de ser obertes i en la implementació de serveis oberts.

La mobilitat és la innovació més disruptiva, el ciutadà participa en la creació de serveis com ara la provisió de dades de cobertura mòbil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.