38a sessió web: ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana’

A la 38a sessió web ‘Nous sistemes d’atenció ciutadana: web gencat, transparència i altres novetats’, que va tenir lloc ahir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, va fer incís en el canvi de paradigma en aquest àmbit. Es digitalitzen els canals i es va cap a una atenció multicanal integral amb la intenció que la ciutadania pugui iniciar la interacció en un canal i acabar-lo en un altre.

Aquí teniu tots els materials:

Presentació

Síntesi

Fotografies

Vídeo sencer

Vídeo-resum

Pel que fa a l’atenció telefònica, Genovès va anunciar que properament s’incorporarà un sistema de missatgeria instantània. Va esmentar també que en publicitat institucional l’objectiu és reduir els canals convencionals i reforçar la presència a les xarxes socials.

Així mateix, va destacar que el web gencat.cat celebra 20 anys aquest 2015. Es tendeix a abandonar la visió administrativa d’aquest portal per anar cap a un enfocament més ciutadà. En aquest sentit, el nou gencat, estrenat fa poc, té un disseny adaptatiu, està fet amb programari lliure i permet la compartició dels continguts a les xarxes socials. Està pensat primer per a mòbil, més accessible i amb dades dinàmiques com els avisos de protecció civil i un cercador potent.

Un altre dels projectes desenvolupats des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió és el portal de transparència, que s’ha volgut que sigui amigable i fàcil d’entrendre per tothom. Genovès va explicar que la Llei de transparència comporta incloure més continguts al portal, que serà únic per a tot Catalunya.

Va afegir que la Generalitat té 296 comptes a les xarxes socials que s’avaluen contínuament i es tanquen si no tenen compromís.

En dades obertes, hi ha 1.400 conjunts de dades al portal de la Generalitat i s’està treballant en un inventari de dades públiques que han de ser obertes i en la implementació de serveis oberts.

La mobilitat és la innovació més disruptiva, el ciutadà participa en la creació de serveis com ara la provisió de dades de cobertura mòbil.

Leave a Reply