Presentació del llibre: 'Obertura i reutilització de dades públiques'

El Palau Robert ha acollit avui, de la mà de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, la presentació del llibre Obertura i reutilització de dades públiques, que és el segon volum de la col·lecció ‘Govern Obert’. L’autor és Martín Álvarez Espinar, una de les persones més enteses en el camp de dades obertes, no tan sols dins l’Estat espanyol sinó també en l’àmbit internacional. En aquest llibre, Martín Álvarez analitza l’obertura de dades i el foment de la reutilització de la informació pública, el seu cicle de vida, el marc legal vigent i examina algunes de les principals iniciatives a nivell internacional. Ja ens el podem descarregar en català, castellà i anglès.

Al llibre entendrem conceptes com hackathon i linked data i coneixerem plataformes que hi estan relacionades com l’Open Government Partnership o el grup Catalunya Dades.

A més, contextualitza el món de les dades obertes en un marc general però també en els àmbits que ens són més propers: comunitat nacional, àmbit professional i institucional, internacional, etc.

Deixa un comentari