Nou gencat

Des d’avui ja es pot veure el nou web gencat, dissenyat per facilitar l’accés a continguts i serveis necessaris des de qualsevol lloc i a tothora. Se’n promou l’accés multicanal i multidispositiu per part de la ciutadania. Per això, s’ha elaborat sota el concepte de web únic (one web) i de disseny adaptatiu (responsive design), que permet l’accés multidispositiu (telèfon mòbil, tauleta, portàtil, ordinador de taula).

La nova línia gràfica es compon de caixes i peces regulars que la doten de la simplicitat necessària perquè es pugui configurar de diverses maneres –segons les mides del dispositiu emprat– sense que s’allunyi gens de la identitat gràfica corporativa.

El web incorpora també una nova tecnologia d’accessibilitat que, a diferència dels programes usats fins ara, afavoreix la consulta i la interacció a persones amb algun tipus de limitació.

Pel que fa als continguts, s’ha utilitzat un nou gestor, Open CMS, de programari lliure que en fa la gestió més simple, intuïtiva, versàtil i compartible.

D’altra banda, la Generalitat genera una gran quantitat de dades que ara són accessibles a través del web, com són la previsió del temps, l’estat del trànsit o les incidències del transport públic.

A més el nou web presenta novetats rellevants com ara que el cercador ocupa un lloc preponderant al capdamunt de totes les pàgines. Així mateix, el menú facilita la navegació per temes i el disseny es conceptualitza amb franges horitzontals. L’apartat ‘Catalunya ara’ ofereix una selecció de les notícies més rellevants del que succeeix al país. Es poden veure també els avisos que Protecció Civil activa en un lloc destacat i els tuits del perfil @012. El web també ofereix la possibilitat de fer tràmits relacionant-los amb diferents situacions vivencials en què es pot trobar la ciutadania.

Deixa un comentari