Quan hi haurà més visites a gencat des de dispositius mòbils que des d'ordinadors de taula?

El blog del Govern del Regne Unit publicava el gener passat un apunt en què es preguntava quan el seu web rebria més visites de dispositius mòbils (mòbils i tauletes tàctils) que des d’ordinadors de taula.

Els hàbits d’accés als webs dels habitants del Regne Unit són similars als de Catalunya? Per saber-ho, comparem les dades britàniques amb les que corresponen al web de gencat en el període de gener de 2012 fins a febrer de 2014.

Visites des de dispositius mòbils i visites des d’ordinador per mesos

En aquest primer gràfic veiem l’evolució mensual del percentatge de visites i si es fan des de dispositius mòbils o des d’ordinadors de taula.

A primera vista, observem com la tendència d’accessos des de dispositius mòbils va clarament a l’alça, mentre que les que es fan des d’ordinadors tendeixen a reduir-se.

Centrant-nos en els accessos des de dispositius mòbils, veiem com s’ha triplicat el percentatge de visites des de gener de 2012, on només era un 5% de les visites, fins al 17% a gener de 2014.

Pel que fa a l’estacionalitat, durant els mesos d’estiu (juny, juliol i especialment l’agost), augmenten considerablement el percentatge de visites que no provenen d’ordinadors de taula. A l’agost de 2013, un 25% de les visites a gencat provenien de dispositius mòbils.

Visites des de dispositius mòbils i visites des d’ordinador hora a hora

Veiem com hi ha franges horàries en què s’incrementa el nombre de visites des de dispositius mòbils. A primera hora del matí, i fins a les 8, i a partir de les 8 de la tarda, molts usuaris accedeixen a gencat des de dispositius mòbils.

Fent una projecció lineal, l’agost de 2014 un 45% de les visites a gencat seran des de dispositius mòbils. Si tenim en compte que cada vegada es compren més tauletes i menys ordinadors, podem pensar que aquest mes d’agost per primera vegada hi haurà més visites a gencat des de dispositius mòbils que des d’ordinadors de taula.

Deixa un comentari