Catalunya obté la màxima valoració en transparència

El portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya ha aconseguit la màxima puntuació (100) possible a l’Índex de Transparència de les Comunitats Autònomes (INCAU) per a 2014, un informe que elabora Transparència Internacional Espanya cada dos anys. Aquest informe mesura el nivell de transparència informativa dels governs de les 17 comunitats autònomes en tots els àmbits administratius a través de 80 indicadors agrupats en sis àrees. Aquest reconeixement ha estat fruit d’un gran esforç per posar a disposició de la ciutadania la informació pública que reflecteix la transparència del Govern de la Generalitat, dut a terme pels departaments i coordinat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió.

– El Telenotícies migdia de TV3 se’n fa ressò [minut 2:00 a 7:00]

Notícia a Catalunya Ràdio

Notícia a RAC1

Notícia a Diari Ara

Notícia a El Mundo

Notícia a ABC

Notícia a 20 Minutos

Notícia El Periódico

Notícia al Confidencial

Notícia a Expansión

Notícia a La Vanguardia

La Generalitat de Catalunya es posiciona al capdavant de la llista de comunitats autònomes juntament amb el portal de transparència del Govern Basc i el del Govern de Castella i Lleó.

Catalunya ha obtingut la màxima puntuació en totes les àrees analitzades:

  • Informació sobre la Comunitat Autònoma (21 indicadors)
  • Relacions amb els ciutadans i la societat (14 indicadors)
  • Transparència economicofinancera (13 indicadors)
  • Transparència en les contractacions de serveis, obres i subministraments (9 indicadors)
  • Transparència en matèries d’ordenació del territori, urbanisme i obres públiques (7 indicadors)
  • Indicadors de la nova llei de transparència (16 indicadors)

El portal Transparència gencat, a més dels indicadors que analitza Transparència Internacional, ofereix 65 indicadors més entre els quals destaquen les dietes per assistència a comissions, que no ofereix cap altre portal a nivell estatal. A més, Catalunya també es distingeix per la facilitat en l’accés a la informació publicada ja que una bona part s’ofereix en format obert.

L’avanç significatiu en aquesta valoració de Transparencia Internacional, que ha permès que Catalunya passi de la franja mitjana a encapçalar la classificació, s’emmarca en la priorització del Govern de les polítiques de transparència durant aquesta legislatura.

Deixa un comentari