Primera Marató de Donants de Sang 2.0, les xarxes al servei de l’altruïsme

El Banc de Sang va organitzar la 1a Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya amb l’objectiu de remuntar les reserves de sang i aconseguir 5.000 donacions extra. Per incrementar la donació, es va dissenyar una campanya especial en la qual els seguidors de les xarxes socials difonien l’esdeveniment. Es va seleccionar una quarantena de donants anònims seguidors de les xarxes socials del Banc de Sang: els Ambaixadors 2.0. Quines eren les seves funcions?

Tots van rebre un kit de comunicació amb material per difondre a través de les xarxes, com ara uns vídeos en què l’actor Quim Masferrer definia diferents tipus de donants de sang, així com una planificació de continguts per anar difonent abans de l’inici de la Marató.

El concepte escollit va ser Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang, perquè lligava amb la idea de compartir de les xarxes socials i amb la donació de sang que, en definitiva, és un acte en què un donant comparteix la seva sang.

El concepte s’articulava amb diferents tipus de donants: el donant mandrós, el donant novell, el donant puntual, etc. Així, els usuaris s’autoetiquetaven a l’hora de tuitejar la Marató.

La missió dels Ambaixadors consistia a difondre la campanya i aconseguir que el màxim nombre de persones possible reservés hora per anar a donar sang a través del web de la Marató.

A la Marató hi van jugar un paper clau el Facebook del Banc de Sang, que té quasi de 12.000 seguidors, i el Twitter , que ja ha superat els 6.000. Les dues eines van ser un suport fonamental per difondre la campanya, per la qual es va llençar l’etiqueta #MaratoDonantsCAT, que va registrar més de 12.000 tuits.

Resultats

La Marató es va tancar amb 6.637 donacions de sang i va permetre remuntar les reserves. Un 20% dels donants ho era per primera vegada i un tercera part era menor de 35 anys. Aquests percentatges són superiors als habituals en les campanyes del Banc de Sang, molt possiblement per la intensa difusió en xarxes socials.

Però més enllà de les xifres de donació, la Marató 2.0 va servir per estendre la conscienciació social sobre la necessitat de donar sang i per incrementar la base de seguidors a les xarxes socials, que va créixer en un 19% a Twitter i en un 13% a Facebook.

Deixa un comentari