Jordi Graells, coordinador de Continguts i Innovació de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, ha fet reflexionar el públic de la 34a sessió web sobre el concepte d’innovar.
Seguint dinàmiques participatives amb el públic, el ponent ha recalcat que el més essencial per innovar és la predisposició i l’actitud de cadascú. A més, la innovació ha de ser disruptiva: ha de trencar amb la història anterior i ha de modificar els processos; no n’hi ha prou amb afegir capes de tecnologia. Graells creu que la innovació ha d’arribar a tots els estaments; no calen departaments d’innovació perquè ha d’amarar tots els àmbits.
Hi destaquen tres conclusions:
1. Aquesta ha estat una sessió web especial perquè els assistents han elaborat bona part dels continguts tractats, han participat activament en el desenvolupament de la sessió i continuaran amb el debat sobre com innovar a l’Administració d’ara endavant 😉
2. La interacció a les xarxes col·laboratives genera informació, que ha de ser de qualitat i que, al seu torn, es pot transformar en coneixement per identificar oportunitats de valor i de negoci. Per això, és important que sapiguem concretar el grau d’innovació d’un servei a partir del valor que aporta. A la sessió s’ha tractat específicament de la fórmula: prestacions x emocions / cost x incomoditat x inseguretat. Com més gran sigui el numerador i més es disminueixi el denominador, més valor tindrà el nou servei.
3. Aquestes xarxes d’innovació s’han de relacionar amb les polítiques de dades obertes, xarxes socials i serveis mòbils, en un marc general de governança oberta. Així, doncs, el govern obert és el model a partir del qual desenvoluparan la seva activitat governs i administracions en el futur, sense cap mena de dubte.
Esperem que el debat sobre aquestes qüestions hagi començat i que no s’aturi un cop ha tingut lloc la sessió. Us ha agradat? La trobeu útil?
Materials:
– Síntesi