33a sessió web: ‘Governs oberts, governs més eficients’

Alberto Ortiz de Zarate ha explicat a la 33a sessió web com governar seguint estratègies obertes comporta una reducció de costos evident i una eficiència operativa més gran.

En aquest apunt trobareu el més destacat de la sessió així com tots els materials.

Imatges

Presentació

Síntesi

Vídeo-resum

Vídeo sencer

Per Ortiz de Zarate, el govern obert no només té implicacions sobre el poder executiu sinó que també afecta la ciutadania. Fins ara, diu, s’ha invertit molt en administració electrònica amb l’objectiu de facilitar els tràmits i gestions que ha de dur a terme la ciutadania però, en canvi, els resultats no han sigut gaire exitosos i, sovint, la ciutadania acaba fent molt poc ús de les eines electròniques que les administracions posen al seu abast. En aquest sentit, el ponent remarca que cal fer un esforç per oferir serveis oberts que tinguin en compte les necessitats de la ciutadania. Aposta per una administració ciutadacèntrica –que inclogui, també, el dret a no participar- i per una innovació centrada a oferir serveis útils.

Ortiz de Zarate assegura, però, que el primer canvi ha de tenir lloc dins l’Administració mateixa. Cal tendir cap a organitzacions menys jeràrquiques i introduir la participació i el treball en xarxa en els estaments propis.

Alberto Ortiz de Zárate és especialista en el canvi a les organitzacions. Pioner en l’obertura de dades públiques i en les polítiques de govern obert. Veterà en l’atenció ciutadana multicanal. Ha estat càrrec de comandament públic, funcionari i consultor. Ara assessora persones i institucions en projectes que millorin la vida de les persones.

Ha publicat diversos materials i llibres, entre els quals cal destacar: Intraemprendizaje público, Modelo Ludo: El Gobierno Abierto desde la perspectiva del ciclo de las políticas públicas i “A la caza del mamut lanudo: experimentando con la confianza radical en la Administración pública” (dins el llibre INprenedores).

Una resposta a “33a sessió web: ‘Governs oberts, governs més eficients’

Deixa un comentari