Lectors d'RSS

Amb el tancament de Google Reader, el lector d’RSS més utilitzat, comença una nova etapa en la lectura de continguts a la Xarxa.

Tot i no ser el primer lector en aparèixer, Google Reader havia aconseguit un gran nombre d’usuaris i això havia fet disminuir les alternatives per llegir continguts sindicats. De fet, el gencat blog va publicar un apunt explicant el funcionament de Reader fa un temps.

L’empresa del cercador va anunciar el tancament de Google Reader per a finals de juny del 2013. Afortunadament, de seguida van aparèixer força empreses informant que creien en la viabilitat dels lectors d’RSS i que oferirien a tots els usuaris alternatives similars.

Tot seguit presentem algunes d’aquestes eines per llegir RSS:

Feedly: una eina que ja convivia amb Google Reader. Des del tancament de Reader ha millorat les seves prestacions considerablement. Té la possibilitat de llegir els continguts en diferents vistes. Disposa d’aplicació pròpia a més d’una API oberta que permet connectar aplicacions de tercers.

Digg Reader: van ser un dels primers a anunciar que crearien un lector d’RSS. Amb un disseny minimalista han aconseguit una bona alternativa. El punt negatiu és que encara no s’integra amb aplicacions mòbils.

Newsblur: disponible en versió de pagament i versió limitada gratuïta. Un lector d’RSS per als que prefereixen una opció més estable.

Altres:

InoReader

Quin lector d’RSS utilitzem com alternativa a Google Reader?

5 respostes a “Lectors d'RSS

  1. Jo faig servir l’InoReader i estic bastant content. Com el Google Reader no hi ha res, però he trobat que aquest (especialment en la seva versió web per a mòbils) és el que més s’hi assembla.

Deixa un comentari