Diferents casos de Comunitats de Pràctica a l’Administració

Les comunitats de pràctica (CoP) són, segons Ettiene Wenger, “un grup de persones que comparteixen una preocupació, un conjunt de problemes o un interès comú sobre un tema, i que aprofundeixen el seu coneixement i expertesa en aquesta àrea a través d’una interacció continuada”. A la Generalitat s’han posat en marxa en diferents àmbits i se n’han obtingut bons resultats. N’hem vist per exemple a Salut (Agència de Protecció de la Salut, l’EndoBlocLleida), a Justícia, en la gestió de les xarxes socials, etc.

Professionals d’aquests àmbits es troben per plantejar dubtes i problemes i mirar de resoldre’ls en comú. El coneixement que en surt és compartit i es posa a disposició de tota la comunitat perquè tothom se’n pugui beneficiar. Avui us presentem un vídeo teatralitzat sobre la implantació de les CoP a l’Agència de Protecció de la Salut. Per saber-ne més sobre les CoP, podeu consultar l’informe Comunitats de pràctica, de Maria Jesús Salido, publicat per la Fundació Factor Humà, o fer un cop d’ull al vídeo teatralitzat d’una CoP de l’Agència de Salut Pública.

Deixa un comentari