31a sessió web i reconeixement públic d’Idees obertes

Jesús Martínez ha estat el ponent de la 31a sessió web d’avui: ‘Millorar els serveis de l’Administració mitjançant la col·laboració’. Martínez, responsable de Formació Directiva i Nous Programes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, ha destacat el caràcter natural de la col·laboració que, segons ell, canvia de percepció a causa de la formació reglada i les estructures organitzatives. En aquest context, el ponent ha volgut reflexionar sobre com aconseguir que les organitzacions entrin en la dinàmica col·laborativa per fer-les més eficients.

Al final de l’acte, ha tingut lloc el reconeixement públic dels guanyadors de la iniciativa Idees obertes, promoguda pel Departament de la Presidència, per proposar, debatre i votar idees per millorar polítiques i serveis impulsats per la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, es valorava l’aplicació per a mòbils Parlament 2012.

Materials:

Fotografies

Presentació

[Vídeo] Resum de la sessió

Síntesi

Les organitzacions posen en marxa comunitats de professionals (CoP) amb l’objectiu de trobar solucions als problemes des d’un nou punt de vista, que sorgeix de dins i de baix a dalt, afirma Martínez. Un cas d’èxit és el de la CoP d’assessorament penal del Departament de Justícia, que ha permès elaborar pautes i guies per al treball diari.

Què tenen en comú aquestes pràctiques? En primer lloc, que resolen un problema real de l’organització; els participants han d’estar motivats; hi ha d’haver un pla d’acció; trobades presencials i en línia; i la figura d’un e-moderador.

Aquest canvi de paradigma, però, no és immediat. Cal una reenginyeria de l’organització però també és necessari acceptar que la introducció de pautes col·laboratives conviu amb la burocratització de les organitzacions.

D’altra banda, s’han lliurat els premis de reconeixement de la iniciativa Idees obertes. Del total de 65 idees proposades sobre l’aplicació Parlament 2012, els experts n’han seleccionat tres a partir del grau d’innovació, la viabilitat en la implementació i el nivell tecnològic:

En primer lloc, la idea d’Andrés Soriano Llista de diputats escollits: En temps real, mostrar la llista de diputats escollits per cada partit”.

En segon lloc, la idea de Roger Bosch Combinatòria de pactes: càlcul de possibles combinacions de pactes, segons l’evolució de les eleccions”.

En tercera posició, la proposta d’Àlex Lavall Pactes, notícies i soroll a les xarxes socials, per incloure en l’aplicació del Parlament els pactes de govern, el nombre de diputats que sumen dos o més partits en pactar, una secció notícies i l’opció de veure tuits rellevants.

Per votació popular, les idees guanyadores han estat:

En primer lloc, amb 171 vots, la proposta de Pol Creixans Comparar resultats, seguiment d’etiquetes, personalització d’avisos, informació de partits, per comparar resultats d’eleccions catalanes legislatives, municipals i europees, amb un apartat que actualitzi en temps real el ‘hashtag’ oficial de l’aplicació i la possibilitat de personalitzar els avisos de l’aplicació.

En segona posició, amb 111 vots, la idea de Francesc Goberna, Participa de veritat, per permetre que els ciutadans participin votant sobre temes d’interès general i, en cas que una proposta rebi més de 100.000 vots, sigui portada al Parlament.

Finalment, en tercer lloc, amb 65 vots, la proposta d’Oleguer Ortiz Vot electrònic, per afegir l’opció de poder votar a través de l’aplicació del Parlament.

Els guanyadors per votació de grup d’experts i per votació popular han rebut un mòbil Samsung-Galaxy S-III cadascun. Les segones i terceres nominacions han estat guardonades amb un certificat de reconeixement.

Des d’aquí volem fer un reconeixement especials als altres cinc finalistes del grup de valoració dels experts:

– Miquel Amorós

– Anna Garcia

– Jordi Macarro

– Rosa Martín

– Gemma Ustrell

Una resposta a “31a sessió web i reconeixement públic d’Idees obertes

Deixa un comentari