La Generalitat al Mobile World Congress 2013

 

Avui comença el Mobile World Congress 2013, que tindrà lloc al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona fins al proper dijous. Barcelona és la capital del Congrés fins al 2018.  La Generalitat hi  serà present amb un estand compartit amb l’Ajuntament de Barcelona des d’on explicarà l’ecosistema de reutilització de dades públiques a través de serveis per a mòbils. Els organitzadors esperen assolir la xifra rècord de 70.000 visitants professionals.

Internet és un ecosistema on cada cop flueixen més dades procedents d’entorns més diversos (no sols de l’Administració sinó també les de totes les entitats que donen serveis d’accés públic) i que poden ser tractades de maneres ben intel·ligents.

A les dades que obre la Generalitat a través del seu portal de dades obertes s’hi solen apuntar diferents comptes i perfils de xarxes socials que s’alimenten automàticament d’aquestes dades via RSS, amb la intenció de facilitar les necessitats informatives i de servei de la ciutadania i altres organitzacions (per exemple: @rodalies@feinaactiva@meteocat@transit.

Igualment, la Generalitat col·loca aquestes dades obertes en serveis mòbils que són útils perquè afegeixen valor a partir de la funcionalitat de la geolocalització i accés ubic a contingut i quan s’interacciona amb les capacitats inherents dels terminals mòbils.

Una resposta a “La Generalitat al Mobile World Congress 2013

Deixa un comentari