Dades, xarxes socials i serveis de mobilitat de la Generalitat a la Móvil Forum Conference 2012

La Generalitat de Catalunya participarà, el 21 i 22 de novembre, a la Móvil Forum Conference 2012, un esdeveniment de referència en mobilitat i solucions per a l’empresa que tindrà lloc al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. A l’estand que compartirà amb l’Ajuntament de Barcelona, hi presentarà el seu catàleg de serveis pel que fa a mòbils, tant les que han fet terceres persones a partir de la reutilització de dades obertes per la Generalitat, les que l’Administració mateixa ha generat mitjançant aquestes dades, com altres aplicacions web i natives. L’objectiu és donar suport a l’emprenedoria i oferir-los eines i serveis útils.

Els organitzadors de l’esdeveniment han recreat una autèntica ciutat intel·ligent a l’espai del Centre de Convencions Internacionals on trobarem les últimes novetats en matèria de sanitat, sector tèxtil, assegurador i de l’automòbil. A més, hi ha diverses conferències programades amb experts en innovació.

Internet és un ecosistema on cada cop flueixen més dades procedents d’entorns més diversos (no sols de l’Administració sinó també les de totes les entitats que donen serveis d’accés públic) i que poden ser tractades de maneres ben intel·ligents.

A les dades que obre la Generalitat a través del seu portal de dades obertes s’hi solen apuntar diferents comptes i perfils de xarxes socials que s’alimenten automàticament d’aquestes dades via RSS, amb la intenció de facilitar les necessitats informatives i de servei de la ciutadania i altres organitzacions (per exemple: @rodalies@feinaactiva,@meteocat@transit). Igualment, la Generalitat col·loca aquestes dades obertes en serveis mòbils que són útils perquè afegeixen valor a partir de la funcionalitat de la geolocalització i accés ubic a contingut i quan s’interacciona amb les capacitats inherents dels terminals mòbils.

Així, la Generalitat de Catalunya ha creat aplicacions per a mòbils a partir de dades obertes de l’Administració mateixa, ha permès que terceres persones facin el mateix i, alhora, ha fet ús del potencial de les xarxes socials per treure profit d’aquestes dades i generar-ne aplicacions web útils per a la ciutadania.

Deixa un comentari