En marxa l'AgendaOberta, basada en dades obertes de la Generalitat, entre altres fonts d’informació

L’AgendaOberta és un agregador d’agendes culturals de territoris de parla catalana. El projecte, guanyador d’un dels Ajuts PuntCAT 2011, que rebien el suport de la Generalitat de Catalunya, conté més de 10.000 actes geolocalitzats. Desenvolupada per PimPamPum, l’AgendaOberta afegeix cada dia més de 200 esdeveniments culturals provinents de més d’un centenar organismes, entre els quals hi ha la Generalitat.

L’AgendaOberta és una plataforma única per consultar de forma ordenada i conjunta esdeveniments culturals que fins ara es trobaven dispersos a la Xarxa. L’usuari pot marcar les activitats que considera més interessants i fer-ho públic a Facebook i Twitter.

El codi obert del projecte està a disposició de tothom perquè es puguin aprofitar les dades recapitulades i crear productes semblants. A més, qualsevol institució pot aportar les seves activitats a l’agenda posant-se en contacte amb els desenvolupadors del projecte per adaptar les dades de forma que puguin reutilitzar-les.

3 respostes a “En marxa l'AgendaOberta, basada en dades obertes de la Generalitat, entre altres fonts d’informació

  1. […] Un recull de cinc exemples de productes cartogràfics creats a partir de la utilització de dades obertes el trobarem en aquesta entrada, del passat 17 de gener de 2013, del bloc Gencat.bloc. En aquest mateix bloc –del qual recomanem el seguiment a tots els interessats en el tema– es va publicar fa uns mesos (el 16 d’octubre de 2012) un altre exemple d’aplicació realitzada a partir de dades obertes: l’AgendaOberta. […]

Deixa un comentari