Els Premis Blocs Catalunya enalteixen la transparència i la innovació en l’Administració

Imatge extreta de totesunamentida.wordpress.com CC BY NC ND

L’Associació Stic.cat va lliurar divendres passat els V Premis Blocs Catalunya per a l’impuls de la llengua catalana a la blocosfera. En aquesta edició, s’han premiat dos blocs que tracten temes relacionats amb serveis de l’Administració. En la categoria professional de ‘Política, economia i societat’, el bloc Open Data, de Carles Carrasco, fa anàlisis socioeconòmiques a partir de dades obertes per diferents organismes de diversos àmbits. Amb aquest bloc, Carrasco posa de relleu la necessitat i la utilitat d’obrir aquestes dades.

D’altra banda, el premi al millor bloc corporatiu de la mateixa categoria va ser per a la Xarxa d’Innovació Pública, un grup de professionals de l’Administració organitzats per millora-la i per a la intraemprenedoria al sector públic. Es tracta d’un reconeixement a un col·lectiu que des de fa dos anys treballa per generar noves idees i propostes per a la innovació i el canvi a l’Administració.

La presidenta de l’Associació Stic.cat, Trina Milan, va anunciar, en el seu discurs, la intenció de crear una Acadèmia Catalana d’Internet, on tindrien cabuda perfils socials, econòmics, educatius i culturals de Catalunya amb l’objectiu de posar en valor l’activitat del català a la Xarxa.

3 respostes a “Els Premis Blocs Catalunya enalteixen la transparència i la innovació en l’Administració

  1. Perquè sabem fer les coses diferents, perquè ho podem aconseguir entre tots (polítics, funcionaris, laborals i ciutadania) una administració puntera del S.XXI. Ho sabem fer!! Fem-ho, que ens ho mereixem.

  2. Moltes felicitats a totes i cadascuna de les persones que formeu part de quelcom que ens dignifica com a treballadors i treballadores dignes, innovadors i treballadors….no sé si dignifiquem o dignifiqueu les administracions a les quals treballeu amb la @xip però sí que dignifica el col·lectiu. També és cert que no a tots, sinó al que ens sentim propers i identificats amb vosaltres i la vostra feina. Gràcies per donar la cara per mi, per nosaltres, perquè avui puc dir amb la cara més alta i amb més orgull que sóc funcionari gràcies a companyes i companys com vosaltres.

    Em tindreu a la vostra disposició per al que calgui. Com sempre, al servei del poble i del país. Gràcies de tot cor i, sincerament, felicitats pel reconeixement!

  3. I deixeu-me fer un xic d’autobombo: un altre dels blocs finalistes en la categoria professional de ‘Política, economia i societat’ transpira els mateixos principis, però enlloc d’utilitzar dades públiques, es dedica a esperonar l’emprenedoria des de l’Administració, tot focalitzant-se en els inputs que es reben en una empresa pública per generar sinergies entre els emprenedors de fora i els de dintre les administracions.

Deixa un comentari