Més de la meitat dels catalans es connecta amb freqüència a Facebook i un 14% a Twitter

Un 51,6% de la població catalana més gran de 16 anys es connecta amb alguna freqüència a Facebook. En concret, un 21% ho fa diverses vegades al dia; un 10,4% un cop al dia; un 11,7% algunes vegades a la setmana i un 8,5% amb menor freqüència. En canvi, un 3,2% diu que no s’hi connecta mai i un 44,8% assegura que no té perfil a Facebook. No obstant això, del total d’entrevistats, només un 14,3% es connecta a Twitter, dels quals un 4,7% ho fa diverses vegades al dia. Són dades del mes d’abril de l’estudi Omnibus elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública, que també se centra en els usuaris d’Internet a través del mòbil. Quin és el nostre cas? Tenim perfils en aquestes xarxes socials? Les fem servir sovint?

Pel que fa a Twitter, és molt alt el percentatge de gent que no hi té cap perfil: un 82,2%. Per franja d’edat, són els més joves (de 16 a 29 anys) els que s’hi connecten més (un 31,5%), seguits dels de 30 a 44 anys (16,7%). En el cas de Facebook, el col·lectiu de 16 a 29 anys també és el que hi accedeix més (un 91,2%, dels quals un 58,4% s’hi connecta diverses vegades al dia); seguit dels de la franja de 30 a 44 anys (66,4%).

L’estudi també reflecteix que el 37,5% dels entrevistats es connecta a Internet a través del mòbil en alguna ocasió. En concret, una quarta part (25,4%) ho fa diverses vegades al dia; un 4,7% un cop al dia; un 4,6% algunes vegades per setmana i un 2,8% amb menor freqüència. Encara és molt alt, però, el percentatge d’entrevistats que no s’hi connecta mai (62,4%). Una altra vegada són els joves de 16 a 29 anys els que es connecten més a Internet a través del mòbil (73,3%), un 56,7% diverses vegades al dia.

D’altra banda, una cinquena part dels entrevistats coneix gencat.mobi, els serveis de telefonia mòbil de la Generalitat de Catalunya. Els que ho coneixen més són també els joves (25,5%), els estudiants (24,8%) o els que tenen formació universitària (25,1%).

6 respostes a “Més de la meitat dels catalans es connecta amb freqüència a Facebook i un 14% a Twitter

Deixa un comentari