Aplicació gencat de serveis per a mòbils

La Generalitat de Catalunya estrena una aplicació per a mòbils que aplega tots els serveis creats per la mateixa Generalitat o bé per altres persones a partir de dades obertes de l’Administració. Un cop a dins, l’usuari veurà quines aplicacions estan disponibles al seu terminal mòbil. Mirem quins serveis hi podem trobar! Quins ens són més útils?

L’aplicació de gencat està disponible per a iPhone i terminals amb sistema Android, i aplega tant webs per a mòbils com aplicacions natives. Pel que fa al catàleg, hi trobarem serveis diversos:

  • Trànsit: càmeres i incidències viàries.
  • El temps: predicció meteorològica per municipis, marítima, pirenaica i radar de pluges.
  • Mou-te: horaris i itineraris en transport públic.
  • Rodalies: horaris i incidències del servei de Rodalies de Barcelona.
  • Equipaments: museus, hospitals, biblioteques… més de 40 mil equipaments de Catalunya georeferenciats.
  • Altres: informació d’actualitat, la consulta del DOGC, els tests del servei ‘Posa’t a prova’; adreces i telèfons dels organismes i empreses públics…

L’usuari pot personalitzar la llista de serveis segons el seu interès amb l’objectiu d’accedir-hi més ràpidament. També en pot escollir la llengua: o bé en català o bé en castellà.

D’altra banda, l’aplicació avisa l’usuari sobre noves promocions, actualitzacions, millores, incidències o nous serveis perquè pugui estar al dia de tot.

Per als mòbils que no siguin iPhone ni tinguin sistema Android, el web gencat.mobi està adaptat a un ampli ventall de plataformes mòbils: iPhone/iPod Touch,  Android, IE Mobile, Opera, Blackberry 4.6.0 o superior, o qualsevol mòbil Java compatible amb Opera Mini. El web inclou els serveis desenvolupats per la Generalitat, que fins a la data d’avui són 9.

7 respostes a “Aplicació gencat de serveis per a mòbils

Deixa un comentari