Noves dades urbanístiques, culturals i electorals al portal de dades obertes de la Generalitat

La Generalitat amplia el seu catàleg de dades obertes amb l’objectiu de facilitar l’activitat a l’empresa i la ciutadania en general i afavorir les seves condicions de competitivitat.  S’obre el Mapa urbanístic de Catalunya (MUC), impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agenda cultural del Departament de Cultura i els resultats electorals de totes les convocatòries des de 1977 fins al moment actual a Catalunya. Trobem aquestes dades útils? Quines aplicacions podem crear amb aquestes dades?

El MUC és un sistema d’informació geogràfica que ofereix el planejament urbanístic de cada un dels 947 municipis de Catalunya en format SHP. Proporciona un instrument de transparència en la informació urbanística i, alhora, constitueix una eina estratègica per a l’anàlisi territorial i la presa de decisions. Aquesta informació pot ser utilitzada en la redacció i tramitació dels instruments de planejament urbanístic de forma que es pugui integrar fàcilment en els sistemes d’informació urbanística i en faciliti el manteniment i actualització contínua.

Un altre catàleg que s’ha obert és l’Agenda cultural. Ofereix un recull de més de 1.000 activitats culturals que es realitzen per tot Catalunya. Al portal de Dades obertes es pot descarregar el fitxer amb totes les activitats, en format XML i actualitzat diàriament, així com també l’agenda de cada una de les 41 comarques catalanes.

Per últim, l’Àrea de Processos Electorals ha completat el projecte d’obertura de dades públiques d’eleccions de la Generalitat de Catalunya amb els resultats electorals de totes les convocatòries des de 1977 fins al moment actual. Els fitxers inclouen les dades de participació, de vots i d’electes segons el cas, corresponents a les eleccions al Parlament de Catalunya, a les municipals, a les generals (Congrés i Senat), al Parlament Europeu, als referèndums, al Consell General d’Aran, als consells comarcals i a les diputacions provincials.

Taula rodona de la Trobada d'iniciatives 'open data' espanyoles

La Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, responsable de la gestió d’aquestes dades, ha participat aquesta setmana en la Trobada d’iniciatives open data espanyoles a Madrid on ha explicat l’estat del model de dades obertes de Catalunya.


2 respostes a “Noves dades urbanístiques, culturals i electorals al portal de dades obertes de la Generalitat

Leave a Reply