Nova versió del portal de Govern obert Irekia

El Govern basc ha presentat aquesta setmana una nova versió del portal Irekia, una eina per garantir els tres pilars fonamentals de l’anomenat govern obert: la transparència, la participació i la col·laboració. En aquesta segona versió, Irekia potencia el contacte directe entre la ciutadania i els càrrecs del Govern i de l’Administració. Així l’eina afavorirà que els usuaris s’informin segons el que els interessi  i, al mateix temps, que l’acció de govern s’acosti a la ciutadania, valent-se del seu coneixement, per assolir projectes individuals i col·lectius reeixits.

El contacte directe entre els responsables polítics i de l’Administració amb la ciutadania és una de les idees centrals de la nova plataforma. Per això, s’ha dissenyat un sistema per plantejar preguntes i propostes directament als càrrecs públics. L’eina permet que altres usuaris puguin donar suport a preguntes ja plantejades per posar més pressió sobre un tema determinat.

D’altra banda, per garantir que els usuaris rebin la informació que busquen i per assegurar que la ciutadania es podrà informar segons els seus interessos, s’han establert 15 àrees temàtiques al web, entre les quals hi ha Lehendakaritza, mesures contra la crisi i per al treball, R+D+i, govern obert i e-Administració, salut, educació, sostenibilitat i medi ambient, justícia, interior, etc.

Així mateix, la ciutadania també podrà conèixer a través d’Irekia les agendes d’actes públics del Govern i de l’Administració.

2 thoughts on “Nova versió del portal de Govern obert Irekia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.