Nova versió del portal de Govern obert Irekia

El Govern basc ha presentat aquesta setmana una nova versió del portal Irekia, una eina per garantir els tres pilars fonamentals de l’anomenat govern obert: la transparència, la participació i la col·laboració. En aquesta segona versió, Irekia potencia el contacte directe entre la ciutadania i els càrrecs del Govern i de l’Administració. Així l’eina afavorirà que els usuaris s’informin segons el que els interessi  i, al mateix temps, que l’acció de govern s’acosti a la ciutadania, valent-se del seu coneixement, per assolir projectes individuals i col·lectius reeixits.

El contacte directe entre els responsables polítics i de l’Administració amb la ciutadania és una de les idees centrals de la nova plataforma. Per això, s’ha dissenyat un sistema per plantejar preguntes i propostes directament als càrrecs públics. L’eina permet que altres usuaris puguin donar suport a preguntes ja plantejades per posar més pressió sobre un tema determinat.

D’altra banda, per garantir que els usuaris rebin la informació que busquen i per assegurar que la ciutadania es podrà informar segons els seus interessos, s’han establert 15 àrees temàtiques al web, entre les quals hi ha Lehendakaritza, mesures contra la crisi i per al treball, R+D+i, govern obert i e-Administració, salut, educació, sostenibilitat i medi ambient, justícia, interior, etc.

Així mateix, la ciutadania també podrà conèixer a través d’Irekia les agendes d’actes públics del Govern i de l’Administració.

2 respostes a “Nova versió del portal de Govern obert Irekia

  1. Soy usuario de la red social Irekia y tengo que decir que está genial, sobre todo la posibilidad que se le da a la gente de poder ponerse en contacto con los políticos vascos.

    Enhorabuena, buen trabajo.

Deixa un comentari