Concurs UOC&Plugged 2012 d’idees innovadores

La Universitat Oberta de Catalunya, davant la situació actual de falta de recursos, va proposar-se fer emergir el talent llançant un repte a la societat civil per generar idees sobre vuit temes diferents: la salut, l’educació, l’urbanisme, les finances, el consum, els recursos, la comunicació i la governança. El repte UOC&Plugged 2012 va arrencar el dia de Sant Jordi i vol premiar les millors idees i projectes d’emprenedors. És, en definitiva, una crida per recuperar l’energia, el talent i la creativitat de la societat civil catalana. Tenim idees per proposar? Animem-nos-hi!

Hi ha prop de 80.000 euros per repartir en formació per als equips que presentin les millors propostes. Les millors idees seran triades en diferents etapes del repte per votació popular i per un jurat en cadascuna de les categories. El concurs està obert a tota la ciutadania tant per aportar una idea com per votar-hi. Actualment, el portal social de la UOC ja ha recollit més de 600 idees que han rebut més de 40.000 vots, i compta amb 938 usuaris registrats.

Hi trobem idees que van des de l’ús compartit d’aparcaments privats, l’apadrinament de fanals d’enllumenat públic o l’intercanvi de recursos entre les universitats, fins a la geolocalització d’oferta i demanda de transports, l’ús dels terrenys que limiten les autopistes per a cultius que s’utilitzen en la producció de biodièsel, etc.

El concurs també ha tingut un fort impacte en xarxes socials. El perfil del UOC&Plugged a Twitter ja té més de 900 seguidors i solament en aquesta xarxa de microblocs l’etiqueta #UOCPLUG ha generat ja més d’un milió i mig d’impactes. També a Facebook hi ha més de 300 M’agrada.

Deixa un comentari