El primer TEDxUdG projecta la Universitat al món amb idees innovadores

La primera edició del TEDxUdG va tenir lloc el dijous dia 10 de maig, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). L’acte ha representat per a la UdG, la primera universitat pública presencial de l’Estat a organitzar un TEDx,  un pas més en la seva estratègia d’internacionalització i posada en valor, atès que ara el vídeo resultant passarà a formar part de la pàgina general. També representa un avenç en el concepte d’Universitat 2.0. Fem un cop d’ull als temes de què es va parlar.

Com és sabut, l’objectiu dels TEDx és exposar i difondre idees innovadores que puguin canviar el món. És per això que el programa mostrava, entre altres coses, la recerca directament relacionada amb els àmbits del Campus Euromediterrani del Turisme i de l’Aigua (CEI e-MTA): investigadors i investigadores rellevants de la Universitat van parlar de la necessitat d’un nou paradigma en gestió i tractament d’aigües residuals, del futur del turisme –futurisme-, de com agrupar els continguts geolocalitzats, de com integrar les evidències que mostren les imatges de ressonància magnètica, de raigs-X o d’ultrasò, de les estratègies per millorar la detecció i tractament de les malalties associades a la mort sobtada, de la presència de la Bíblia en el cor de la cultura d’Occident, de l’última tecnologia en robòtica submarina, de tallers de robòtica per estimular el procés creatiu en un projecte de cooperació a l’Índia, del portal de lectura en línia eDU-library, de la química com a disciplina de vida, i finalment es van presentar els reptes actuals en metodologia de química sintètica que la societat ha d’afrontar.

Les 100 persones convidades, de la comunitat universitària i de fora, totes amb  una forta presència i reputació a la xarxa, van poder interaccionar entre elles, i en el transcurs de l’acte van generar (juntament amb els qui seguien l’acte per streaming) uns 3.000 tuits que van fer que l’etiqueta #TEDxUdG fos tema del moment (trending tòpic) de Barcelona i d’Espanya. Els organitzadors van procurar  triar ponències que tinguessin un impacte en els assistents, i així ho reflecteix un núvol de paraules obtingut a partir de mots escrits en notes adhesives pel públic presencial.

4 respostes a “El primer TEDxUdG projecta la Universitat al món amb idees innovadores

  1. El TEDxUdG ha estat organitzat per un equip liderat per en Miquel Duran, comissionat de la rectora per al Programa 2.0, i coordinat per la Meius Ferrés, Social Media Manager de la UdG, que han col•laborat en la publicació d’aquest apunt.

  2. Nosaltres estem molt orgullosos del ressò que se’n va fer i que continua present a la Xarxa. Dos investigadors del nostre grup van participar-hi: Joan Martí i Pere Ridao, amb diagnosi assistida per ordinador i robòtica submarina respectivament.

    Molt orgullosos de veritat! 🙂

    @ViCOROB
    #TEDxUdG

Deixa un comentari