Visualitzacions a partir de dades obertes

Ja fa temps que la Generalitat publica les seves dades en obert al portal Dades Obertes amb l’objectiu que la ciutadania pugui aprofitar-les per generar valor. Hi podem trobar continguts de tot tipus: trànsit, mobilitat, medi ambient, treball i ocupació, meteorologia, etc.

Ja hi ha hagut casos de reutilització d’aquestes dades públiques. En aquest apunt, us en presentem un de rellevant. Es tracta d’una visualització de dades sobre noms de nen i de nena a Catalunya. Us expliquem com van desenvolupar aquesta visualització els seus creadors. Creiem que és interessant poder comptar amb aquestes dades públiques? Quines altres sortides hi veiem?

A partir de les dades publicades per la Generalitat sobre naixements a Catalunya entre 1997 i 2010, es crea un arxiu pla txt. A continuació, el procés es divideix en dues fases:

  • Importació de l’arxiu i transformació a format csv
  • Càrrega del fitxer i construcció del gràfic

El resultat és la imatge que podem veure a la part superior d’aquest apunt i que detalla molt bé, amb una simple ullada, quins són els noms que més es van posar a Catalunya en el període escollit.

Se’ns acuden altres idees per fer-ne visualitzacions amb dades obertes?

10 respostes a “Visualitzacions a partir de dades obertes

  1. Muy buen trabajo, muchas felicidades. Han conseguido a partir de una idea muy buena y a la vez sencilla (que suele ser lo más difícil) y además usando un programa abierto como es el R, realizar una de las tareas más complicadas que tenemos los que nos dedicamos a trabajar con datos, que no es otra, que la representación de manera muy clara, de una gran cantidad de información.

Deixa un comentari