Visualitzacions a partir de dades obertes

Ja fa temps que la Generalitat publica les seves dades en obert al portal Dades Obertes amb l’objectiu que la ciutadania pugui aprofitar-les per generar valor. Hi podem trobar continguts de tot tipus: trànsit, mobilitat, medi ambient, treball i ocupació, meteorologia, etc.

Ja hi ha hagut casos de reutilització d’aquestes dades públiques. En aquest apunt, us en presentem un de rellevant. Es tracta d’una visualització de dades sobre noms de nen i de nena a Catalunya. Us expliquem com van desenvolupar aquesta visualització els seus creadors. Creiem que és interessant poder comptar amb aquestes dades públiques? Quines altres sortides hi veiem?

A partir de les dades publicades per la Generalitat sobre naixements a Catalunya entre 1997 i 2010, es crea un arxiu pla txt. A continuació, el procés es divideix en dues fases:

  • Importació de l’arxiu i transformació a format csv
  • Càrrega del fitxer i construcció del gràfic

El resultat és la imatge que podem veure a la part superior d’aquest apunt i que detalla molt bé, amb una simple ullada, quins són els noms que més es van posar a Catalunya en el període escollit.

Se’ns acuden altres idees per fer-ne visualitzacions amb dades obertes?

10 thoughts on “Visualitzacions a partir de dades obertes

  1. Muy buen trabajo, muchas felicidades. Han conseguido a partir de una idea muy buena y a la vez sencilla (que suele ser lo más difícil) y además usando un programa abierto como es el R, realizar una de las tareas más complicadas que tenemos los que nos dedicamos a trabajar con datos, que no es otra, que la representación de manera muy clara, de una gran cantidad de información.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.