27a sessió web: ‘Com comunicar en suport digital?’

Tíscar Lara, directora de l’àrea digital de l’Escola d’Organització Industrial (EOI), ha estat la ponent de la 27a sessió web sobre comunicació digital que ha tingut lloc avui al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. En la seva conferència, Lara ha descrit el context comunicatiu actual, diferent del de fa uns anys, quan la relació emissor-receptor era vertical. Internet ha revolucionat aquest model i ha ofert els mitjans perquè qualsevol persona es converteixi en emissora d’informació. Amb el que ella ha anomenat tecnologia de butxaca, és a dir, dispositius mòbils, tauletes, etc, la ciutadania es veu capaç de comunicar i així es demostra en cada fet noticiable de gran magnitud.

Segons Lara, però, el missatge és més híbrid perquè hi ha menys intermediació, amb la qual cosa és important que el receptor sàpiga discriminar la informació que rep. Davant d’aquesta forta competència, ha dit, és fonamental que els emissors aconsegueixin generar confiança amb el seu públic per poder fidelitzar-los.

La ponent ha apuntat també que les organitzacions que volen interaccionar i donar servei han de pensar la Xarxa com un ecosistema en què les aportacions dels seus membres han de ser benvingudes. Lara ha esmentat el sentit comú, l’honestedat , la transparència i la estratègia com a punts claus per posar en pràctica una bona comunicació corporativa.

Com cada sessió web, anirem afegint tots els materials que hi fan referència en aquest apunt:

Fotografies

Vídeo amb les conclusions

Síntesi

Vídeo sencer

Presentació

4 respostes a “27a sessió web: ‘Com comunicar en suport digital?’

  1. Vaig escoltar en persona per primer cop a Tíscar Lara en la MoodleMoot La Rioja 2010 quan ella va parlar de Aprendizaje colaborativo en red i jo vaig impartir el Taller sobre Buenas prácticas (de l’Aula Virtual de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya).
    I novament he quedat encantada!
    En gran mesura pels meus interessos (Educació, TIC, TAC, Comunicació, Web 2.0, treball col·labortiu, etc.) i perquè Tiscar és un gran comunicadora 🙂
    Salutacions!
    @eva_gea

Deixa un comentari