Prop de la meitat dels catalans es connecta amb freqüència a les xarxes socials

Un 46.1% de la població catalana es connecta amb alguna freqüència a alguna xarxa social. D’aquests, un 17,9% s’hi connecta diverses vegades al dia i un 11,8%, una vegada diària.

La franja d’edat que més es connecta a aquestes plataformes és la de menors de 30 anys (més de la meitat s’hi connecta més d’una vegada al dia), mentre que els més grans de 60 anys hi accedeixen menys i, de fet, el 85,5% no té perfil a cap xarxa social. Són dades de l’estudi Omnibus elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública, que també se centra en els usuaris d’Internet a través del mòbil i en l’ús de tauletes entre la població.

Una quarta part de a població catalana entra a Internet a través del mòbil, però encara hi ha un alt percentatge (un 70,7%) que no ho fa. Dels que no ho fan, el 30,7% disposa de connexió al mòbil. Com més jove és la persona, més es connecta amb el mòbil, concretament, un 56% en la franja de menors de 30 anys. Pel que fa a ocupacions, els estudiants són els que més ho fan servir (un 61,5%), seguits pels treballadors (31%) i els aturats (30%). D’altra banda, només un 11,9% fa servir algun tipus de tauletes i el percentatge baixa a mesura que augmenta l’edat de la població però, en canvi, augmenta quan creix el nivell socioeconòmic.

5 respostes a “Prop de la meitat dels catalans es connecta amb freqüència a les xarxes socials

  1. Molt interessant!

    Convindria aclarir si el 46.1% de la població catalana que es connecta amb alguna freqüència a alguna xarxa social està calculat sobre el total de població o sobre els que prèviament han declarat que és connecten a Internet. M’he mirat la presentació però no trec l’aigua clara.

  2. Hola Marta,

    Es refereix al total de la població, ja que llavors aclareix que dels que es connecten amb freqüència a alguna xarxa social “la gran majoria es connecta [a Internet] cada dia: un 17,9% vàries vegades al dia i un 11,8% una vegada diària”.

  3. Es un bon estudi, però la realitat és que cada cop més estem permanentment connectats. Aquest estudi, en 5 anys, doblarà les xifres. Tauletes, smartphones, portàtils. Cada cop estem més connectats.

Deixa un comentari