L’Oficina Virtual de Tràmits compleix dos anys

L’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) ha fet dos anys i renova la pàgina principal del web per destacar en un primer pla les notícies d’actualitat relacionades amb els tràmits.

Des de la seva publicació el portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya ha rebut més de 10 milions de consultes als 1.500 tràmits dirigits a la ciutadania, l’empresa i els ens locals. Es consolida com el portal de referència informativa de tràmits, estructurat segons un model de navegació temàtica, una estructura de dades única i un cercador semàntic que apropa els continguts al llenguatge ciutadà. Coneixem l’OVT?

L’OVT  rep un mitjana de 12.000 visites al dia, de les quals unes 10.000 consulten continguts del món de la ciutadania on els perfils més actius són famílies, estudiants i desocupats; i dins el món de l’empresa, les pimes i els professionals tenen un paper més actiu en les 2.000 visites que reben, a diari, els tràmits dirigits a l’empresa.

Els temes més consultats són educació i formació; treball; societat, ciutadania i famílies, salut i trànsit. Dins aquests temes trobem els tràmits que formen part del rànquing amb més visites: les prestacions econòmiques per a famílies amb infants, del Departament de Benestar Social i Família, les beques i ajuts a l’estudi i els ajuts per a l’adquisició de material escolar, d’Ensenyament, demanar hora al metge, de Salut, i el pagament de multes de trànsit, del Departament d’Interior.

El model descentralitzat en què es basa el projecte ha establert una xarxa de més de 100 redactors distribuïts entre tots els departaments i organismes de la Generalitat que sota les directrius del Manual de redacció i estil i amb l’ús de del gestor de continguts corporatiu modifiquen, actualitzen i creen els 1500 tràmits que configuren el portal d’una manera horitzontal i que els permet visualitzar els tràmits integrats i compartits dins els portals web de cada organisme.

7 respostes a “L’Oficina Virtual de Tràmits compleix dos anys

  1. Molt bona eina.
    M’alegro que es vagi utilitzant la tecnologia per anar fent tramitis, és un gran pas per tots i per al nostre temps.

    Salutacions
    Cris

Deixa un comentari