26a sessió web: 'La política a l'era de les xarxes'

Daniel Innerarity durant la seva ponència

El catedràtic de filosofia política i social Daniel Innerarity ha estat el ponent de la 26a sessió web que ha tingut lloc avui al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE).

Us n’adjuntem els materials:

Fotografies

Presentació

Vídeo amb les conclusions

Síntesi

Vídeo de tota la sessió

Innerarity ha explicat que ens trobem davant d’una situació nova en què el poder que sempre havia estat fort ara és dèbil i està desconcertat. Segons el ponent, hi ha tensions democràtiques entre les institucions i la ciutadania, i afirma que és la interacció entre les dues parts el que fa que la societat avanci.

Al començament de la seva intervenció, Innerarity reconeix que, amb un ús intel·ligent i basat en els valors, el món d’Internet i de les xarxes socials poden col·laborar a millorar la societat, les institucions i les persones. Però tot seguit adverteix que la seva ponència és per fer reflexionar l’audiència sobre els límits, els tòpics i els perills associats també a aquesta nova realitat.

En aquest sentit, les xarxes socials tendeixen a crear espais massa homogenis que poden acabar portant al fanatisme. Innerarity afirma que, en aquesta nova dinàmica relacional, no s’eliminen les intermediacions i advoca per no considerar la Xarxa com si fos el tòtem del coneixement. Així mateix, opina que cal qüestionar-se la naturalesa de la tècnica i la idea que les xarxes estan contra el poder i que Internet és un espai democratitzat.

Què ens semblen les seves idees? Continuem debatent al bloc!

Una resposta a “26a sessió web: 'La política a l'era de les xarxes'

  1. Les sessions web tenen un ampli ressò tant a la Xarxa, tant a Twitter, sobretot durant la sessió, com als blocs posteriorment. Us adjuntem uns apunts de blocs que han referenciat la 26a sessió web amb Daniel Innerarity.

    – Apunt ‘Daniel Innerarity Politics in the era of Networks‘, d’Ismael Peña-López, al bloc Ictlogy
    -Apunt ‘Resum i impressions de “La política a l’era de les xarxes socials” amb Daniel Innerarity‘, bloc de Roc Fernández

Deixa un comentari