
El catedràtic de filosofia política i social Daniel Innerarity ha estat el ponent de la 26a sessió web que ha tingut lloc avui al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE).
Us n’adjuntem els materials:
– Síntesi
Innerarity ha explicat que ens trobem davant d’una situació nova en què el poder que sempre havia estat fort ara és dèbil i està desconcertat. Segons el ponent, hi ha tensions democràtiques entre les institucions i la ciutadania, i afirma que és la interacció entre les dues parts el que fa que la societat avanci.
Al començament de la seva intervenció, Innerarity reconeix que, amb un ús intel·ligent i basat en els valors, el món d’Internet i de les xarxes socials poden col·laborar a millorar la societat, les institucions i les persones. Però tot seguit adverteix que la seva ponència és per fer reflexionar l’audiència sobre els límits, els tòpics i els perills associats també a aquesta nova realitat.
En aquest sentit, les xarxes socials tendeixen a crear espais massa homogenis que poden acabar portant al fanatisme. Innerarity afirma que, en aquesta nova dinàmica relacional, no s’eliminen les intermediacions i advoca per no considerar la Xarxa com si fos el tòtem del coneixement. Així mateix, opina que cal qüestionar-se la naturalesa de la tècnica i la idea que les xarxes estan contra el poder i que Internet és un espai democratitzat.
Què ens semblen les seves idees? Continuem debatent al bloc!
Les sessions web tenen un ampli ressò tant a la Xarxa, tant a Twitter, sobretot durant la sessió, com als blocs posteriorment. Us adjuntem uns apunts de blocs que han referenciat la 26a sessió web amb Daniel Innerarity.
– Apunt ‘Daniel Innerarity Politics in the era of Networks‘, d’Ismael Peña-López, al bloc Ictlogy
-Apunt ‘Resum i impressions de “La política a l’era de les xarxes socials” amb Daniel Innerarity‘, bloc de Roc Fernández