La Fundació puntCAT premia dos projectes fets amb dades obertes

Eixos.cat, de Planol.info, guanyadors d'un dels Ajuts PuntCAT

La Fundació puntCAT va atorgar ahir els guardons als finalistes dels Ajuts PuntCAT 2011. Els premis, que han estat un èxit de participació, comptaven amb una línia concreta d’ajuts destinada a projectes de dades obertes (open data) amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Agenda oberta, de Pimpampum.cat, i Eixos.cat, de Planol.info, van guanyar el segon i el tercer premi respectivament, que, segons les bases, podien ascendir fins a un màxim de 20.000€ cadascun. El primer va ser per a la Fundació Planeta Imaginari, pel projecte ISeqüències.

Agenda Oberta, de Pimpampum.cat, també ha guanyat un Ajut PuntCAT

L’objectiu d’aquests ajuts, destinats a nanoempreses (empreses de menys de cinc treballadors i que facturin fins a dos milions d’euros) i empreses autònomes, així com a entitats sense ànim de lucre, és potenciar projectes que desenvolupin serveis tecnològics per a la ciutadania basats en l’ús de dades públiques en format obert (open data). En aquest sentit, s’han valorat aquells treballs que, almenys, facin servir una font de dades obertes d’una Administració de l’àmbit lingüístic català.

La Generalitat de Catalunya ha participat en la promoció i valoració dels projectes que s’han presentat en aquesta convocatòria, i n’ha facilitat el desenvolupament oferint una llista de portals públics d’àmbit lingüístic català que presenten actualment dades públiques en format obert. En el projecte s’han pogut utilitzar dades que no estan publicades en un d’aquests catàlegs, però que igualment provenen d’una Administració d’àmbit lingüístic català.

Una resposta a “La Fundació puntCAT premia dos projectes fets amb dades obertes

  1. A puntCAT estem ben contents de poder contribuir al desenvolupament de la Societat de la Informació catalanoparlant i ajudar a trencar la barrera digital. Ens plau que dos de les tres subvencions dels Ajuts puntCAT 2011 ajudin a desenvolupar projectes basats en dades obertes i agraïm a la Generalitat de Catalunya la seva col·laboració.

    Però, per sobre de tot, volem agrair als més de 50.000 titulars de .cat la seva confiança en el nostre domini, donat que gràcies a ells, tothom qui fa créixer .cat, podem reinvertir els beneficis en accions socials.

    Per molts Ajuts puntCAT més. Salut!

Deixa un comentari