Sigues viu, tingues paraula, un concurs de la DGPL a les xarxes socials

Pàgina de Facebook de Llengua Catalana

Si bé fa uns dies parlàvem del concurs que l’Institut Català de les Dones convocava a través de Facebook, des del 2 de novembre fins al 2 de desembre la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura (DGPL) porta a terme un altre concurs denominat Sigues viu, tingues paraula, que es desenvolupa a les xarxes socials Facebook i Twitter amb l’objectiu de contribuir a la programació de l’Any de la paraula viva. Així mateix, vol fomentar l’aspecte més creatiu de la llengua catalana i incrementar la notorietat dels canals de la DGPL a les xarxes socials. Pensem participar-hi?

El concurs s’adreça tant a entusiastes de la llengua com a persones que estan aprenent català, però també està obert al conjunt de la ciutadania. Amb una inversió econòmica mínima i molta producció pròpia (guionatge, enregistraments, exemples, animacions 3D, etc.), assaja noves formes de relació amb la ciutadania a cavall de la difusió i l’atenció ciutadana que només són possibles amb les xarxes socials. Per garantir aquesta doble dimensió, el dia a dia del concurs el segueixen tant els equips de  difusió com els d’atenció al públic de la DGPL.

Fins al moment, el funcionament és engrescador: la difusió ha aconseguit gran participació i notorietat tant externa com interna, amb un augment significatiu dels seguidors dels perfils de la DGPL.

Què ens sembla? Val la pena potenciar iniciatives com aquesta?

2 thoughts on “Sigues viu, tingues paraula, un concurs de la DGPL a les xarxes socials

  1. Trobo que està molt ben pensat perquè posa en evidència que la llengua és una creació col·lectiva. Els mateixos topònims són 2.0 abans del 2.0 ja que són fruit de la creació col·lectiva. Visualitza que la llengua la construïm entre tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.