Primer concurs de microrelats a Facebook

facebook.com/icdones

420 caràcters per unes relacions en igualtat és el concurs que ha posat en marxa l’Institut Català de les Dones (ICD) amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per primera vegada, aquest concurs té lloc a Facebook, a la pàgina de l’ICD. Si bé fins ara les xarxes socials eren el complement a altres canals, en aquesta ocasió es fa servir una d’aquestes plataformes com a base de l’activitat, i la resta de canals que s’utilitzen li donen suport (web, sala de premsa, etc.). Què en pensem d’aquest ús de les xarxes socials?

El termini de presentació de microrelats acaba el proper 11 de novembre i els premis són xecs regals bescanviables a l’Abacus. Els participants poden escriure relats literaris de com a màxim 420 caràcters a la pàgina de Facebook de l’ICD que mostrin relacions de parella basades en el respecte i la igualtat. L’objectiu és superar els estereotips vinculats amb les relacions de poder entre sexes i mostrar nous models de relació entre dones i homes.

La utilització de Facebook ha permès, en aquest cas, aconseguir que tothom pugui participar amb facilitat i directament, sense necessitat d’editors intermedis, i no s’ha hagut d’invertir en solucions tecnològiques fetes a mida, que sempre són costoses, tant en temps com en diners.

Només es pot presentar un microrelat per persona identificada amb el seu nom real a Facebook. No obstant això, com que les lleis obliguen l’Administració a garantir a la ciutadania la presentació de tràmits en paper, s’ha incorporat a les bases del concurs aquesta particularitat, de manera que qualsevol ciutadà que esculli aquesta via per participar-hi, encara que no sigui la pròpia del concurs, pugui fer-ho sense cap problema.

2 thoughts on “Primer concurs de microrelats a Facebook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.