El temps al mòbil

Fa unes setmanes que es va estrenar El temps al mòbil, un servei per a usuaris de telèfon mòbil que proporciona dades del Servei Meteorològic de Catalunya, com ara la previsió de Catalunya i també la de tots els municipis, les condicions meteorològiques del Pirineu, l’estat de la mar i el radar de pluges. Que es pugui consultar quin temps farà a tot Catalunya o en un indret específic, en qualsevol moment i a qualsevol lloc suposa un valor afegit per a molts usuaris, ja que ara disposen d’informació meteorològica molt més fiable per dur a terme les seves activitats. Així mateix, hi ha la possibilitat de personalitzar el portal inicial amb els municipis que més ens interessin, de manera que amb un cop d’ull puguem obtenir la informació que busquem sense haver de fer la cerca cada vegada.

L’hem provat? Creiem que ens és útil?

Per accedir al servei, obrirem el navegador web del mòbil i teclejarem gencat.mobi/meteocat o bé apuntarem el codi QR amb la càmera del mòbil. Un cop a dins, hi trobarem previsions generals de tot Catalunya per als propers tres dies, mitjançant mapes de símbols i una descripció textual amb informació de l’estat del cel, visibilitat, precipitacions, temperatura, vent i estat de la mar.

També es pot fer una consulta més específica per municipi que, a més de la temperatura i situació actuals, presenta la predicció per als propers vuit dies, amb les temperatures màximes i mínimes previstes i la probabilitat de pluja.

Així mateix, hi trobem la secció “Pirineu”, que ofereix una predicció detallada de les condicions meteorològiques en les diferents zones i cotes pirenaiques; l’apartat “Mar”, en què es pot consultar l’estat actual de la mar en diferents àrees costaneres i la predicció de la intensitat del vent i les onades a la costa i a mitja milla a l’interior; i la secció “On plou?”, que conté imatges de radar que mostren la ubicació, intensitat i evolució dels nuclis de pluja durant la darrera hora.

4 respostes a “El temps al mòbil

  1. Hola Albert,

    De moment s’està treballant per tirar endavant una aplicació per a iPhone i iPad, més tard per a la resta de sistemes operatius.

    Salutacions

  2. Ben aconseguit, amb alguns problemes pràctics, però: la pàgina és bastant pesada, i justament els usuaris que més utilitat en podrien treure, com pagesos i muntanyencs, es mouen sovint per zones on no hi ha 3G i la nevegació es fa des de molt lenta a impossible, particularment en els apartats del Pirineu, on calen molts clics per obtenir la informació d’una zona concreta.

    Segurament una versió menys bonica sense imatges seria més funcional en zones rurals i de muntanya. M’he trobat sovint en situacions on, directament, l’espera fa abandonar.

Deixa un comentari