Nou web de xarxes socials de la Generalitat

Les xarxes socials corporatives s’han anat multiplicant gairebé de forma exponencial els últims mesos, de manera que s’han convertit en un canal de relació de l’Administració cap a la ciutadania, i també en sentit invers, gràcies a la participació cada cop més activa de les persones a qui es dóna servei. Per això, s’ha redissenyat la pàgina de xarxes socials i blocs perquè es correspongui més amb l’alt nivell d’acceptació internacional que ha tingut la Guia d’usos i estil que regula la presència de la Generalitat de Catalunya a les xarxes. Es tracta d’aconseguir:

  • Un directori de xarxes més intuïtiu, ordenat en una taula per plataformes, temes i departaments.
  • Més dinamisme: amb enllaços directes i bàners i l’actualitat de gencat bloc, gencat Twitter i gencat Facebook.
  • Una major difusió dels aspectes normatius i la metodologia que donen coherència a les xarxes socials de la Generalitat.

Què pensem de la nova web? Creiem que és una bona iniciativa? Com podem millorar-la encara més?

El web predecessor ja era un intent de presentar exhaustivament les xarxes socials i blocs corporatius. Però amb la nova presentació, en una taula, ens podem fer una imatge mental més completa de les xarxes i blocs que manté un departament o que fan referència a un àmbit temàtic, només amb un cop d’ull.

A més, a la pàgina inicial ja podem veure el titular del darrer post de gencat bloc, què s’està dient a gencat Twitter i quanta gent ha clicat el botó “M’agrada” de la pàgina de gencat a Facebook. Amb això, s’ha volgut dotar de més dinamisme una pàgina que resultava molt estàtica. Amb el mateix objectiu, s’ha reservat un espai per destacar nous serveis corporatius, mitjançant enllaços directes i bàners, que s’aniran renovant.

El nou web presenta, a la pàgina inicial, l’última versió de la Guia de xarxes socials i anima a fer-hi aportacions per continuar enriquint-la. A més, a la pàgina específica de la Guia, podem consultar-hi totes les versions anteriors. També hi ha un enllaç per descarregar la normativa gràfica del web del Programa d’Identificació Visual (PIV) i un resum dels principis que inspiren la presència de la Generalitat de Catalunya a les xarxes socials.

27 respostes a “Nou web de xarxes socials de la Generalitat

  1. Lo estáis haciendo muy bien en @gencat. A ver si te invita @EconomiaJunta y les explicas la experiencia /cc: @cromeropalacios

Deixa un comentari