Eines per a publicacions a Internet

Si no voleu que els vostres treballs quedin guardats en alguna carpeta de l’ordinador, podeu optar per compartir-los amb la vostra xarxa de contactes. A Internet hi ha algunes eines que ho faciliten. El resultat és una presentació original, creativa i de fàcil accés en forma de revista, catàleg o fullet. En aquest apunt analitzarem tres d’aquestes eines: Calaméo, Issu i Scribd. Les hem fet servir? En coneixem d’altres?

A Calaméo, ens hi podem registrar a partir d’un correu o bé sincronitzant-t’hi el nostre compte de Facebook. Com passa amb la majoria de xarxes socials, permet trobar els nostres contactes mitjançant la sincronització de comptes de correu. Podem publicar-hi un document, o fins i tot més d’un a la vegada, i decidir si volem que els altres usuaris hi facin comentaris, que se’l descarreguin, que se l’imprimeixin, etc. A més, deixa escollir entre uns quants models per personalitzar la publicació i s’hi pot afegir música de fons. Així mateix, la publicació pot ser privada (amb la possibilitat d’obtenir una URL per compartir-la si es vol) o pública perquè hi pugui accedir tothom.

Issu és potser la plataforma més coneguda de les que analitzem en aquest apunt. Ofereix pràcticament les mateixes opcions que Calaméo i té la possibilitat d’escollir com volem que ens transformi el document que li adjuntem: com a diari, revista, catàleg, llibre, etc. També permet classificar les nostres publicacions per carpetes i categories i compartir-les amb els nostres contactes. De la mateixa manera, podem rebre, a la safata d’entrada, documents que algun dels nostres contactes hagi volgut compartir amb nosaltres.

Pel que fa a Scribd, funciona aproximadament de la mateixa manera, amb opcions de presentació més austeres. Destaca, però, el fet que permeti importar documents des de Google Docs.

Tots tres webs són alhora repositoris de continguts que han publicat els usuaris que hi tenen compte i, per tant, són una gran font d’informació ben classificada de temes diversos que resulta fàcil de cercar.

En som usuaris? En coneixem d’altres?

10 respostes a “Eines per a publicacions a Internet

 1. Ostres, com diu el company, no parlar d’Slideshare és imperdonable, heu d’utilitzar més el LinkedIn. Bé, quelcom que la gent no fa i hauria de ser habitual, és veure què li agrada a la gent, quines presentacions ha trobat interessants, a quines persones segueix, això ho teniu a Slideshare.

  Salutacions,
  Josep

  Intentant que la gent gaudeixi i aprengui dels continguts dels altres:
  http://www.youtube.com/user/jcomas5
  http://www.slideshare.net/josepcomas

 2. Benvolguts, és possible que ja hàgiu sentit a parlar de Documenta, una plataforma per crear, compartir i publicar continguts en línia que no requereix tenir cap tipus de coneixement en programació. Des del passat mes de juny existeix la possibilitat de donar-se d’alta gratuïtament per poder utilitzar la plataforma.

  Us convidem a visitar el nostre web per conèixer millor la plataforma, així com algunes de les activitats que hem desenvolupat amb el Consorci d’Educació de Barcelona, o amb diversos museus de Barcelona.

  Us agraïm sincerament la vostra atenció i us fem arribar una cordial salutació.

Deixa un comentari