Compartir archivos con Dropbox

Clicad sobre la imagen para acceder al vídeo

Cuando nos encontramos con problemas para enviar archivos pesantes por correo, podemos recurrir a diferentes repositorios de archivos en línea. Estos sitios web permiten almacenar documentos de todo tipo, a los que se puede acceder siempre que se quiera desde una web, y compartirlos. Uno de los más utilizados es Dropbox. ¿Lo conocemos? ¿Utilizamos estas herramientas u optamos por otros servicios? No nos perdamos el vídeo-tutorial que adjuntamos en este post.

Dropbox ofrece a sus usuarios 2GB de espacio gratuito para guardar documentos de todo tipo, con posibilidad de ampliar la capacidad si se contrata una cuenta premium o un servicio i de compartición de archivos en red. Asimismo, también se puede aumentar gratuitamente la capacidad en 250 MB (y hasta a un máximo de 8 GB) cada vez que uno de nuestros contactos acepta nuestra invitación y se descarga Dropbox y se registra. Otras opciones para ampliar la cuenta de Dropbox sin gastos son: conectar Dropbox a los perfiles personales de Twitter y Facebook, seguir el perfil de Dropbox en Twitter o explicar a Dropbox por qué te gusta. Para cada opción de estas la cuenta se amplía 128 MB.

Esta herramienta también es muy útil para compartir archivos difíciles de enviar por correo. Se puede hacer de distintas formas:

–       Mediante la carpeta Public, en la que se pueden publicar archivos que podremos compartir con otros usuarios, que no es necesario que sean miembros de Dropbox, mediante un enlace de acceso al archivo que queremos compartir.

–       A partir del envío por correo electrónico. Una vez el archivo ya está en Dropbox, hay la posibilidad de introducir un correo destinatario donde hacer llegar el archivo en cuestión.

¿Lo habéis utilizado? ¿Os ha sido útil? ¿Conocéis otros?

16 thoughts on “Compartir archivos con Dropbox

 1. És una molt bona eina per treballar en equip per compartir fitxers i elaborar documents cooperativament. Alhora, si pots utilitzar dispositius mòbils et permet tenir accés a la documentació mentre estàs en reunions fora de la teva oficina.

  Ara bé, la incògnita sorgeix en el moment de plantejar si l’àrea TIC del respectiu departament autoritza o no la instal·lació del programari en el teu equip d’oficina. En cas negatiu, perd bastant la gràcia de la immediatesa en la sincronització de fitxers entre els diferents equips.

  M'agrada

 2. Hola Joan,

  Moltes gràcies pel suggeriment i per l’interès per l’apunt. En aquest sentit, adjuntem l’enllaç als termes de servei de Dropbox (https://www.dropbox.com/terms/#terms), on queda clar que la legislació que preval és la de Califòrnia; així com a les polítiques de privacitat (https://www.dropbox.com/terms/#privacy), que recullen els detalls de què pot fer Dropbox amb les dades que publiquem al seu web.

  Salutacions!

  M'agrada

 3. Una gran eina. Cal compatibilitzar-la amb una bona política d’encriptació d’aquelles dades que siguin sensibles i el resultat és satisfactori. El futur és el cloud computing i aquest futur serà correcte fent servir una bona combinació de les eines de sincronització i les eines de seguretat adients.

  M'agrada

 4. Un producte de recent introducció al mercat (fa un parell de mesos) és Office365. No és només un Dropbox, sinó una suite completa; m’explico breument: hi ha un sistema de gestió d’arxius amb quota per usuari, ofereix servei de correu i calendari, sistema de cerca i organització avançats, fluxos de treball i moltes altres opcions.

  Us animo a provar-lo a http://www.office365.com. Podeu demanar una llicència temporal gratuïta, i després d’aquest període el cost és per usuari, de manera que n’ofereix flexibilitat. Agraeixo que compartiu l’experiència per correu o bé en aquest blog. Gràcies!

  Lluís

  M'agrada

 5. Jo el faig servir sovint i he mirat de sol·licitar al departament d’informàtica la instal·lació al meu
  ordinador, però no hi ha hagut forma. La resposta sempre ha estat negativa al·legant que no és
  una eina corporativa o la llei de protecció de dades.

  M'agrada

 6. Hola Xavi,

  No sé si saps que també pots accedir a Dropbox des de la seva versió en línia. T’estalvies d’instal·lar-lo al teu ordinador i és molt més àgil de fer servir.

  Salutacions,
  Dúnia

  M'agrada

 7. Hola Dúnia,

  No em queda més remei que fer servir la versió en línia, sí. Però la funcionalitat que té en local,
  no és comparable. Si el problema és la protecció de dades, es poden fer servir arxius encriptats
  i una aplicació excel·lent és la que pots trobar a http://www.truecrypt.org/ Totalment gratuïta

  Atentament,
  Xavier

  M'agrada

 8. Sóc usuari de Dropbox des de fa força temps, és una eina de grandíssima utilitat (sobretot després del tancament de portals de servei en línia de compartició d’arxius), però haig de reconèixer que darrerament l’he arraconat força en favor de Google Drive. Les funcionalitat són molt semblants (amb opcions de compartició incloses) i té el lleuger avantatge d’estar integrat a la resta d’aplicacions de Google. En qualsevol cas, molt bona feina amb el tutorial.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.