Compartir arxius amb Dropbox

Cliqueu sobre la imatge per accedir al vídeo

Quan ens trobem amb problemes per enviar materials pesants per correu, podem recórrer a diferents repositoris d’arxius en línia. Aquests llocs web permeten emmagatzemar documents de tota mena, als quals es pot accedir sempre que es vulgui des d’un web, i compartir-los. Un dels més utilitzats és Dropbox. El coneixem? El fem servir o optem per altres serveis? No ens perdem el vídeo-tutorial que adjuntem en aquest apunt.

Dropbox ofereix als seus usuaris 2GB d’espai gratuït per guardar-hi documents de tota mena, amb possibilitat d’ampliar la capacitat si es contracta un compte premium o un servei de compartició d’arxius en xarxa. Així mateix, també es pot augmentar gratuïtament la capacitat en 250 MB (i fins a un màxim de 8 GB) cada cop que un dels nostres contactes accepta la nostra invitació i es descarrega Dropbox i s’hi registra. Altres opcions per ampliar el compte de Dropbox sense despeses són: connectar Dropbox als perfils personals de Twitter i Facebook, seguir el perfil de Dropbox a Twitter o explicar a Dropbox per què t’agrada. Per cada opció d’aquestes el compte s’amplia 128 MB.

Aquesta eina també és molt útil per compartir arxius difícils de trametre per correu. Es pot fer de diverses maneres:

–       Mitjançant la carpeta Public, en la qual es poden publicar arxius que podrem compartir amb altres usuaris, que no cal que siguin membres de Dropbox, mitjançant un enllaç d’accés a l’arxiu que volem compartir.

–       A partir de l’enviament per correu electrònic. Un cop el document ja és a Dropbox, hi ha la possibilitat d’introduir un correu destinatari on fer arribar l’arxiu en qüestió.

L’heu fet servir? Us és útil? En coneixeu d’altres?

16 respostes a “Compartir arxius amb Dropbox

 1. És una molt bona eina per treballar en equip per compartir fitxers i elaborar documents cooperativament. Alhora, si pots utilitzar dispositius mòbils et permet tenir accés a la documentació mentre estàs en reunions fora de la teva oficina.

  Ara bé, la incògnita sorgeix en el moment de plantejar si l’àrea TIC del respectiu departament autoritza o no la instal·lació del programari en el teu equip d’oficina. En cas negatiu, perd bastant la gràcia de la immediatesa en la sincronització de fitxers entre els diferents equips.

 2. @gencat sobre el Dropbox, hagués calgut fer esment a la política de privacitat que tenen i sota quina jurisdicció estan sotmesos els seus usuaris. Per la resta, està molt bé que es difonguin aquest tipus d’eines 🙂

 3. Una gran eina. Cal compatibilitzar-la amb una bona política d’encriptació d’aquelles dades que siguin sensibles i el resultat és satisfactori. El futur és el cloud computing i aquest futur serà correcte fent servir una bona combinació de les eines de sincronització i les eines de seguretat adients.

 4. Està molt bé aquesta eina, jo la utilitzo però si, com dieu, el cloud computing és el futur, utilitzem EyeOS, que és un producte fet a casa, no?

 5. Utilitzo DropBox però hi ha alternatives millors quant a privacitat com SpiderOak, que sent d’una empresa dels EUA està adherida al SafeHarbour.

 6. Un producte de recent introducció al mercat (fa un parell de mesos) és Office365. No és només un Dropbox, sinó una suite completa; m’explico breument: hi ha un sistema de gestió d’arxius amb quota per usuari, ofereix servei de correu i calendari, sistema de cerca i organització avançats, fluxos de treball i moltes altres opcions.

  Us animo a provar-lo a http://www.office365.com. Podeu demanar una llicència temporal gratuïta, i després d’aquest període el cost és per usuari, de manera que n’ofereix flexibilitat. Agraeixo que compartiu l’experiència per correu o bé en aquest blog. Gràcies!

  Lluís

 7. Jo el faig servir sovint i he mirat de sol·licitar al departament d’informàtica la instal·lació al meu
  ordinador, però no hi ha hagut forma. La resposta sempre ha estat negativa al·legant que no és
  una eina corporativa o la llei de protecció de dades.

 8. Hola Xavi,

  No sé si saps que també pots accedir a Dropbox des de la seva versió en línia. T’estalvies d’instal·lar-lo al teu ordinador i és molt més àgil de fer servir.

  Salutacions,
  Dúnia

 9. Hola Dúnia,

  No em queda més remei que fer servir la versió en línia, sí. Però la funcionalitat que té en local,
  no és comparable. Si el problema és la protecció de dades, es poden fer servir arxius encriptats
  i una aplicació excel·lent és la que pots trobar a http://www.truecrypt.org/ Totalment gratuïta

  Atentament,
  Xavier

 10. Sóc usuari de Dropbox des de fa força temps, és una eina de grandíssima utilitat (sobretot després del tancament de portals de servei en línia de compartició d’arxius), però haig de reconèixer que darrerament l’he arraconat força en favor de Google Drive. Les funcionalitat són molt semblants (amb opcions de compartició incloses) i té el lleuger avantatge d’estar integrat a la resta d’aplicacions de Google. En qualsevol cas, molt bona feina amb el tutorial.

Leave a Reply