Com gestionem la informació d’Internet que més ens interessa?

Cliqueu sobre la imatge per accedir al vídeo

Sovint es parla de la sobreinformació a què ens veiem abocats avui en dia. A Internet, aquest excés d’informació és molt evident i, de vegades, es fa difícil d’administrar. Com gestionem la informació d’Internet que més ens interessa? Hi ha algunes eines que faciliten la lectura de les fonts que els usuaris llegeixen habitualment. En fem servir alguna? En aquest apunt us en presentem una a través d’un vídeo-tutorial: Google Reader.

Google Reader és un lector de continguts (feeds). Per utilitzar-lo, l’usuari accedeix als webs, blocs, etc. que més li interessin i que disposin d’RSS (canal de continguts). Clica sobre la icona d’RSS, en copia la URL que li apareix i l’enganxa a l’apartat Añadir subscripción de Google Reader. A partir d’aquest moment, l’usuari ja no caldrà que entri més al web o bloc en qüestió sinó que rebrà i podrà llegir totes les actualitzacions de contingut des d’aquesta plataforma.

Algunes de les característiques principals de Google Reader són:

–       Crear carpetes temàtiques per classificar la informació

–       Crear xarxa de contactes per compartir informació (només amb contactes que tinguin també Google Reader)

–       Destacar, comentar i compartir informacions que ens hagin agradat amb la nostra xarxa o mitjançant correu electrònic

–       Sindicació de blocs, pàgines web, etc. per crear comunitat

–       Ofereix recomanacions automàtiques de feeds segons els interessos de l’usuari

Fem servir Google Reader o algun altre lector de feeds? Ens és útil?

5 respostes a “Com gestionem la informació d’Internet que més ens interessa?

 1. Jo faig servir Feedly, que funciona sobre Google Reader, però presenta la informació de manera molt més llegidora, a l’estil d’una publicació digital. A mi m’és molt útil.

 2. Bon dia,

  Amb l’ordinador de sobretaula utilitzo el servei d’RSS integrat a l’Outlook; també utilitzo, en portàtils, Feedly, coincideixo que presenta la informació més atractiva i completa.

 3. En un curs acabat de fer amb Espiral m’he obert un compte a Netvibes.

  Entenc que és una altra opció per agrupar aquells blocs i portals d’informació que consultem sovint i que més ens interessen. Ara, encara no us en puc fer la valoració.

 4. * Fem servir Twitter (des de diverses apps: tweetdeck, twitter mòbil, …)
  * Lectors d’RSS (feedly + GoogleReader, Vienna (os X)
  * Agregadors d’RSS (managingnews.com)

Deixa un comentari