Ayudas para proyectos open data con el apoyo de la Generalidad

Página del portal Dades Obertes con la información sobre las ayudas

La Fundación puntCAT, con la implicación y el apoyo de la Generalidad de Cataluña, abre hoy una línea concreta de ayudas para proyectos open data destinadas tanto a a nanoempresas (empresas de menos de cinco trabajadores y que facturen hasta dos millones de euros), y empresas autónomas así como entidades sin ánimo de lucro. Las ayudas se incluyen en la convocatoria anual para la concesión de ayudas económicas a proyectos innovadores que potencien la Sociedad de la Información en el ámbito catalanohablante y que beneficien al máximo número de personas posible.

El objetivo es potenciar proyectos que desarrollen servicios tecnológicos para la ciudadanía basados en el uso de datos públicos en formato abierto (open data). En este sentido, se valorarán aquellos trabajos que, al menos, utilicen una fuente de datos abiertos de una Administración del ámbito lingüístico catalán. Las ayudas están

La Generalidad de Cataluña participa en la promoción y valoración de los proyectos que se presenten en esta convocatoria, y facilita el desarrollo ofreciendo un listado de portales públicos de ámbito lingüístico catalán que presentan actualmente datos públicos en formato abierto. En el proyecto se pueden utilizar datos que no están publicados en uno de estos catálogos, pero que igualmente provienen de una Administración de ámbito lingüístico catalán.

Es una buena oportunidad para dar utilidad a los datos públicos que las administraciones catalanas han puesto a disposición de la ciudadanía. El plazo de presentación de proyectos finaliza el 1 de junio y la resolución definitiva de los que han sido aceptados saldrá a principios de diciembre. ¿Nos animamos?

9 thoughts on “Ayudas para proyectos open data con el apoyo de la Generalidad

 1. Una molt bona iniciativa per potenciar el treball de petites empreses de l’àmbit tecnològic!! Segur que es presenten propostes molt interessants. Estic desitjant veure els projectes seleccionats. Estarem pendents del tema!

 2. Com diu la Cristina Aced, em sembla una bona iniciativa. Crec que una part dels esforços també els hem de concentrar a fer difusió sobre què és l’open data i quins beneficis pot aportar a les petites empreses.

 3. Hola Carlos,

  Efectivament, els ajuts estan destinats a persones jurídiques sense ànim de lucre, i també nanoempreses (empreses de menys de cinc treballadors i que facturin fins a dos milions d’euros), i empreses autònomes. Les empreses han de tenir més de dos anys d’antiguitat.

 4. Hola,

  Un parell de questions: quan comenteu que les empreses han de tenir més de dos anys d’antiguitat, us referiu a les nanoempreses o també a les empreses autònomes? I la segona, on podem trobar una llista de les diferents dades públiques sobre les quals s’ha de treballar?

  Gràcies i salut!!!

 5. Hola Joan,

  Tant les nanoempreses com les empreses autònomes han de tenir més de dos anys d’antiguitat. Pel que fa a la llista de dades públiques, la trobaràs en aquest enllaç, a la columna de la dreta però, com veuràs, també es poden utilitzar dades que no estan publicades en un d’aquests catàlegs, però que igualment provenen d’una Administració d’àmbit lingüístic català: http://gen.cat/gizQd0

  Salutacions!

 6. Bones!

  Sóc l’Arantza Terra, porto una iniciativa de joves emprenedors alguns dels quals volen llançar al mercat un projecte basat en Open data. Poden accedir a cap classe d’ajut? Hi ha alguna ajuda o subvenció per a aquests temes per a algú que comenci?

  Merci

 7. Hola Arantza,

  Els ajuts a Open Data són els que expliquem en aquest apunt. D’altra banda, la Generalitat ofereix una sèrie d’ajuts i subvencions a l’emprenedoria que pots consultar aquí: http://bit.ly/iDFLMT

  Salutacions.

Deixa un comentari