Ajuts per a projectes open data amb el suport de la Generalitat

Pàgina del portal Dades Obertes amb la informació sobre els ajuts

La Fundació puntCAT, amb la implicació i el suport de la Generalitat de Catalunya, obre avui una línia concreta d’ajuts per a projectes open data destinats tant a nanoempreses (empreses de menys de cinc treballadors i que facturin fins a dos milions d’euros), i empreses autònomes, així com a entitats sense ànim de lucre. Els ajuts estan inclosos dins la convocatòria anual per a la concessió d’ajuts econòmics a projectes innovadors que potenciïn la Societat de la Informació en l’àmbit catalanoparlant i que beneficiïn el màxim nombre de persones possible.

L’objectiu és potenciar projectes que desenvolupin serveis tecnològics per a la ciutadania basats en l’ús de dades públiques en format obert (open data). En aquest sentit, es valoraran aquells treballs que, almenys, facin servir una font de dades obertes d’una Administració de l’àmbit lingüístic català.

La Generalitat de Catalunya participa en la promoció i valoració dels projectes que es presentin en aquesta convocatòria, i en facilita el desenvolupament oferint una llista de portals públics d’àmbit lingüístic català que presenten actualment dades públiques en format obert. En el projecte es poden utilitzar dades que no estan publicades en un d’aquests catàlegs, però que igualment provenen d’una Administració d’àmbit lingüístic català.

És una bona oportunitat per donar utilitat a les dades públiques que les administracions catalanes han posat a disposició de la ciutadania. El termini de presentació de projectes finalitza l’1 de juny i la resolució definitiva dels que han estat acceptats sortirà a principis de desembre. Ens hi animem?

9 respostes a “Ajuts per a projectes open data amb el suport de la Generalitat

 1. Una molt bona iniciativa per potenciar el treball de petites empreses de l’àmbit tecnològic!! Segur que es presenten propostes molt interessants. Estic desitjant veure els projectes seleccionats. Estarem pendents del tema!

 2. Com diu la Cristina Aced, em sembla una bona iniciativa. Crec que una part dels esforços també els hem de concentrar a fer difusió sobre què és l’open data i quins beneficis pot aportar a les petites empreses.

 3. Hola Carlos,

  Efectivament, els ajuts estan destinats a persones jurídiques sense ànim de lucre, i també nanoempreses (empreses de menys de cinc treballadors i que facturin fins a dos milions d’euros), i empreses autònomes. Les empreses han de tenir més de dos anys d’antiguitat.

 4. Hola,

  Un parell de questions: quan comenteu que les empreses han de tenir més de dos anys d’antiguitat, us referiu a les nanoempreses o també a les empreses autònomes? I la segona, on podem trobar una llista de les diferents dades públiques sobre les quals s’ha de treballar?

  Gràcies i salut!!!

 5. Hola Joan,

  Tant les nanoempreses com les empreses autònomes han de tenir més de dos anys d’antiguitat. Pel que fa a la llista de dades públiques, la trobaràs en aquest enllaç, a la columna de la dreta però, com veuràs, també es poden utilitzar dades que no estan publicades en un d’aquests catàlegs, però que igualment provenen d’una Administració d’àmbit lingüístic català: http://gen.cat/gizQd0

  Salutacions!

 6. Bones!

  Sóc l’Arantza Terra, porto una iniciativa de joves emprenedors alguns dels quals volen llançar al mercat un projecte basat en Open data. Poden accedir a cap classe d’ajut? Hi ha alguna ajuda o subvenció per a aquests temes per a algú que comenci?

  Merci

 7. Hola Arantza,

  Els ajuts a Open Data són els que expliquem en aquest apunt. D’altra banda, la Generalitat ofereix una sèrie d’ajuts i subvencions a l’emprenedoria que pots consultar aquí: http://bit.ly/iDFLMT

  Salutacions.

Deixa un comentari