23a sessió web: 'De Pau a Pau. Internet per aprendre i emprendre'


Vídeo-entrevistes als ponents de la 23a sessió web


La 23a sessió web d’avui ha comptat amb la presència de Jordi Collell (en substitució de Pau Garcia-Milà), cap de comunicació d’EyeOS, Pau Argelaguet i Aleix Pujadas, estudiants de 3r d’ESO i autors, juntament amb Enric Llonch, d’un bloc sobre Internet i TIC. Genís Roca, expert en Internet, ha estat l’encarregat de dinamitzar-la, interrogant els ponents sobre aprenentatge i emprenedoria a Internet. A continuació us anirem enllaçant els materials que hi fan referència:

Fotografies

Vídeo sencer

Vídeo-síntesi

Síntesi

Pau Argelaguet i Aleix Pujadas, dos dels ponents de la sessió

Tots tres ponents han encetat la seva experiència de molt joves. Si bé l’equip d’EyeOS tenia entre 16 i 17 anys quan el 2002 va iniciar el seu projecte, Argelaguet i els seus companys en tenien 13. En el cas d’EyeOS, però, el que va començar com una necessitat (publicar i emmagatzemar arxius al núvol per estalviar-se desplaçaments de casa a casa) s’ha acabat convertint en una idea de negoci ja consolidada que es basa en el treball de comunitats de programari lliure en 64 països de tot el món. Pel que fa al bloc que han creat Argelaguet i els seus amics, va néixer per canalitzar una afició, la informàtica, i l’objectiu dels seus creadors és poder ajudar altres usuaris amb els consells que hi publiquen. Si bé s’han plantejat transformar-lo en negoci a partir de la publicitat, de moment prefereixen mantenir-lo tal com és.


Vídeo sencer

La sessió ha abordat també el concepte de nadius digitals. Roca ha apuntat que el terme fa referència a fer servir les eines digitals per resoldre problemes. Collell ha afegit que és un terme confús, ja que sovint s’atribueix als joves que fan servir les eines 2.0 però probablement aquests nens no tenen coneixements informàtics suficients per considerar-se nadius.

Tots els ponents han coincidit a remarcar que cal perdre la por d’innovar i que, en aquest sentit, la formació és bàsica. S’ha d’ensenyar a fracassar, a tenir capacitat de crear i de provar coses noves. Per a Argelaguet, particularment, en l’àmbit d’Internet, la formació és essencial per no caure en els perills de què tothom es fa ressò habitualment i que fan que la visió d’Internet sigui més aviat negativa. Aquesta és la clau per entendre que la Xarxa aporta moltes coses bones.

36 respostes a “23a sessió web: 'De Pau a Pau. Internet per aprendre i emprendre'

  1. Molt interessant la sessió, especialment per veure la capacitat de treball i de planificació d’aquests joves que, com van dir, fa una entrada diària al seu bloc d’informàtica i tenen ja temes previstos -i adjudicats en el seu equip de tres persones- per a les tres properes setmanes. Ha estat una lliçó de mètode! Felicitacions a l’organització.

  2. Molt interessant la sessió i molt interessant veure que hi ha gent tan jove amb aquestes capacitats. Gràcies per compartir els materials en aquest bloc.

    Salutacions i felicitats per desenvolupar aquest projecte.
    Noelia

Deixa un comentari