L’Idescat publica estadístiques a Google Public Data

Atesa la quantitat d’informació del gràfic, si s’obre amb IE pot trigar a representar-se. Si us apareix un missatge d’alerta, cliqueu que NO voleu aturar l’execució de l’script i el gràfic es publicarà tot seguit.

[include scrolling=no embedded=false file=http://www.google.com/publicdata/explore/embed?ds=z1foifl1a0gsn2_&ctype=b&strail=false&nselm=s&met_y=f_pop_percent&fdim_y=nationality:Foreign&scale_y=lin&ind_y=false&met_x=f_pop_percent&fdim_x=birth_place:Abroad&scale_x=lin&ind_x=false&met_s=f_pop&met_c=f_pop_percent&fdim_c=sex:Male&ifdim=mun&pit=1262304000000&hl=ca&dl=ca&uniSize=0.03500000000000001&iconSize=1 iframe=true width=500 height=460]

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha estat el primer organisme d’Europa, després de l’Eurostat, a publicar estadístiques a Google Public Data Explorer. L’Idescat ha incorporat a aquesta plataforma les dades del seu apartat El municipi en xifres amb l’objectiu de facilitar als usuaris l’accés i la interpretació de la informació estadística municipal de Catalunya.

Google Public Data Explorer és una eina que facilita l’exploració, la visualització i la interpretació de grans conjunts de dades gràcies a l’ús de les darreres tècniques de representació d’informació estadística, com ara els gràfics i mapes animats. En el seu directori de conjunts de dades, es poden trobar estadístiques, sobretot d’organismes internacionals com l’OCDE, les Nacions Unides, el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional o l’Eurostat, a més d’algunes institucions dels Estats Units i Austràlia. Els gràfics i mapes de Google Public Data Explorer poden ser incrustats a qualsevol pàgina web.

Google acaba d’obrir aquesta plataforma perquè qualsevol (institucions, investigadors, periodistes, partits polítics, estudiants) pugui representar les seves dades i inserir aquests gràfics. Per fer-ho, només cal que pugi els seus conjunts de dades en format Dataset Publishing Language (DSPL). La informació de l’Idescat es pot consultar a Google Public Data Explorer en el conjunt de dades anomenat Indicadors dels municipis catalans, del qual és un exemple el gràfic animat que hem inserit en aquesta mateixa pàgina.

Aquesta iniciativa complementa altres actuacions de l’Idescat en favor de l’aprofitament de la seva informació més enllà del mateix lloc web de l’Institut. En el cas del Municipi en xifres, per exemple, a més dels gràfics i mapes animats dels Indicadors dels municipis catalans a Google Public Data Explorer, els usuaris poden incrustar el giny d’Indicadors municipals de l’Idescat, i els desenvolupadors poden accedir a aquestes mateixes estadístiques des dels seus programes gràcies a l’API del Municipi en xifres, actuacions que s’emmarquen en el projecte d’obertura de dades públiques (open data) de la Generalitat de Catalunya.

116 respostes a “L’Idescat publica estadístiques a Google Public Data

 1. Moltes felicitats retardades!!

  Jo ja sabia això d’aquest producte però aprofito per recordar-vos que sempre heu estat pioners en moltes iniciatives amb dades… seguiu així!!!

 2. Enhorabona per la iniciativa. La veritat és que sou punters en la utilització de les noves tecnologies pel que fa a la difusió d’informació i crec que el vostre paper és molt important per obrir camí. Revisaré a fons el vostre contingut i funcionalitats per veure si alguna cosa és extrapolable al meu àmbit de treball. Seguiu així!

 3. Felicitats!

  Aquesta iniciativa resulta molt útil per a la visualització i presentació de les dades. Les vostres dades ja ens resulten de gran utilitat i ara, a més, amb aquest servei de presentació se’n facilita l’ús, la comprensió i estalvia temps. Per descomptat, s’observa que la presentació és ben dinàmica.

 4. Avui hem afegit a les dades municipals que ja teníem la mateixa informació per comarques i Catalunya.

  És una informació que ens havia estat repetidament sol·licitada i que teníem prevista de bon començament però que va ser impossible incorporar a la primera versió per raons de calendari.

  Espero que us sigui útil!

 5. Hola Xavier,

  Moltes gràcies per la informació que ens dones i que completa el conjunt de dades ja publicades a Google Public Data Explorer. De ben segur que serà molt útil per a la ciutadania! Enhorabona!

Deixa un comentari