Entrevista a José Antonio Gallego

En este post entrevistamos a José Antonio Gallego, presidente de Aerco. Le  preguntamos sobre la figura del community manager (gestión de comunidades en línea) en la Administración. Gallego nos cuenta qué debe ser, qué debe saber y qué debe hacer el community manager. A continuación lo detallamos en forma de esquema.

¿Qué opinamos? ¿Cómo creemos que debe ser el community manager en la Administración?

Gallego, social media manager del grupo BBVA, dice que el community manager debe ser:

  • Proactivo
  • Capaz de liderar proyectos y de saberlos comunicar.
  • Autodidacto
  • Apasionado por la comunicación, las nuevas tecnologías y el contacto con las personas.

Para dirigir una comunidad en línea en la Administración, el community manager debe saber:

  • Atender a las demandas de la gente
  • Crear un clima constructivo
  • Seguir las normas establecidas para evitar conflictos.

El trabajo diario del community manager se concreta en:

  • Monitorizar lo que se ha dicho de la marca en Internet
  • Compartir la información internamente
  • Tratar con los líderes de opinión y con la comunidad (ver sus ideas, aprender cómo se puede mejorar).

Calcular el retorno del trabajo del community manager es esencial para demostrar que es necesario gestionar la reputación en línea y que se está contribuyendo a ofrecer un mejor servicio.

44 respostes a “Entrevista a José Antonio Gallego

  1. M’ha agradat l’entrevista! És un bon resum dels aspectes més importants de la presentació de José Antonio Gallego, a la qual vaig poder assistir, però, a més a més, em sembla un recurs pedagògic de primera línia: les preguntes per escrit i les respostes per part de l’entrevistat. Us felicito per la feina!

  2. Comunnity manager o networker sona molt bé. En principi, sembla interessant, però que ningú s’enganyi: és flor de temporada. Penseu que per a aquest lloc opten els llicenciats en periodisme, els programadors, redactors, i tothom que sàpiga fer anar un gestor de continguts (CMS). Per tant, a cada empresa, els llocs són limitats. En redaccions de noticiaris (experiència pròpia) et demanen molta experiència, periodisme, etc., per acabar copiant i enganxant. Passarà el mateix que als dissenyadors: tothom s’atreveix a dissenyar, els únics que guanyen són les escoles que fan aquestes assignatures; llocs de feina, escassos.

  3. Crec, Lluís, que cal percebre la figura del community manager des d’un altre punt de vista, més enfocat en quines funcions formen part de la seva tasca, que no pas a descriure quin perfil professional pot ocupar aquest lloc de feina.

    En primer lloc, l’empresa hauria de tenir clars els seus objectius a les xarxes. D’aquesta manera, es pot plantejar una estratègia coherent, que no ha de passar obligatòriament per tenir un perfil corporatiu. No totes les empreses tenen com a objectiu posicionar la seva marca a la Xarxa, pot haver-n’hi d’altres que només vulguin monitoritzar el que se’n diu per poder gestionar millor la seva reputació 2.0.

    De fet, és una idea que defensa en Genís Roca en una recent entrevista a la UOC sobre xarxes socials a les empreses que us recomano: http://bit.ly/ia9ntL

  4. Gràcies a tothom per les vostres aportacions. Celebrem que l’entrevista a José Antonio Gallego us interessés i servís per complementar el debat entorn de la 22a sessió web sobre community managers a l’Administració. Al vídeo sembla que queda palès que el més rellevant d’aquest nou lloc de feina no és tant la formació prèvia de la persona que se n’ocupa sinó la capacitat de desenvolupar tasques com les que Gallego descriu en aquesta entrevista.

Deixa un comentari