Quora a l’Administració

Pregunta 'How can the public make use of open and/or linked data?' en Quora
Pregunta 'How can the public make use of open and/or linked data?' a Quora

Quora està revolucionant el web social. Molts usuaris han entrat ja en aquest servei de preguntes i respostes en xarxa que amplifica el seu potencial gràcies al fet que es connecta als perfils personals de Facebook i Twitter. Així, com ja fa Yahoo! Answers, qualsevol persona pot introduir-hi una pregunta, respondre’n alguna que ja hi sigui o simplement fer-se’n seguidor perquè el tema l’interessa. Per exemple, en el camp d’e-Government, trobem una pregunta referent al moviment open data (dades obertes), que qüestiona com la ciutadania en pot treure profit. Una de les respostes suggereix que calen coneixements específics per fer-ho i que és important publicar les dades en diferents formats i en un sol web. Un altre usuari menciona una pàgina que conté projectes de l’àmbit dels EUA fets a partir de dades obertes.

L’objectiu de Quora és que els usuaris intercanviïn informació de qualitat.  Es pot beneficiar l’Administració d’aquest coneixement? Què li pot aportar Quora? Quins usos hi veiem? Fem-ne suggeriments!

Una de les característiques més rellevants és precisament la capacitat que ofereix de fomentar l’intercanvi constant de coneixement de forma col·laborativa. A través de la incorporació del temps real al sistema de preguntes i respostes, es reben notificacions si a un usuari li ha agradat una pregunta o un comentari que s’ha fet. També es poden fer agraïments o deixar comentaris de cada resposta i, fins i tot, editar la informació.

El grau d’especificació de les preguntes i respostes, classificades per temes, també atribueix valor als continguts que es generen i que podrien ser d’interès per als organismes que conformen la Generalitat. En aquest sentit, és destacable també Chaxpert, semblant a Quora però amb la particularitat que es poden fer preguntes a usuaris considerats experts d’un tema determinat.

En certa manera, Quora suposa un pas més cap a la millora de la gestió del coneixement. Però, com creiem que pot ser útil per a l’Administració?

72 respostes a “Quora a l’Administració

  1. Sembla que Quora ha eliminat la possibilitat d’accés amb els comptes de Facebook i Twitter. Cal, per tant, una invitació… com als inicis de Gmail.
    Gràcies pels comentaris i pel vídeo!

Deixa un comentari