21a sessió web: captació, anàlisi i tractament de la informació

El públic assistent a la 21a sessió web
El públic assistent a la 21a sessió web

Tots els materials de la 21a sessió web:

Vídeo sencer

Presentació

Fotos

Ramon Maspons, professor, investigador i especialista en intel·ligència competitiva, ha centrat la seva explicació en l’àmbit de la informació pública. Segons Maspons, la intel·ligència competitiva és el recull d’informació, l’anàlisi i el tractament de la informació per prendre decisions en el si d’una organització. Amb tot, Maspons assegura que la cultura informacional no es practica gaire en l’àmbit català ni espanyol. Aquí es prioritza molt més la tecnologia i no hi ha tanta especialització en la informació tal com n’hi ha a altres països.

Per al ponent, l’anàlisi de l’entorn consisteix a definir un objectiu i la informació que busquem, saber on trobar-la i com comunicar-la, a qui la dirigim i els recursos que hi destinem. En les organitzacions, com menys jeràrquiques siguin, menys complexa serà aquesta anàlisi. En aquest sentit, serà essencial detectar ràpidament els canvis que es produeixin a l’entorn per tenir més marge de maniobra per actuar. Per això, aquestes activitats d’intel·ligència a l’Administració requereixen d’una estratègia prèvia i que els agents actius creïn el valor necessari per a aquestes activitats.

View in english

8 thoughts on “21a sessió web: captació, anàlisi i tractament de la informació

  1. Hola Natalia,

    Les sessions van dirigides principalment al personal de l’Administració. Tot i així, també hi poden accedir persones interessades en la innovació, oGov, eGov, gestió del coneixement, etc. a l’Administració.

    M'agrada

  2. Jo no m’ho perdria. En Ramon és un conferenciat contrastat i, sobretot, una persona de referència internacional en l’àmbit de la intel·ligència competitiva. Us puc garantir que gaudireu veient com es pot fer un ús intensiu de la informació en el context de les organitzacions.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.